Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

maanantai 20. joulukuuta 2010

Winkler Bräu Kupfer Spezial


Saksalaislastin purkua.. Kupfer Spezial on vahvuudeltaan 5,4% ja tyyliltään dunkel. Ei näistä nyt hirveästi odotuksia yleensä ole, kunhan suorittavat tehtävänsä kunnialla. Tällaisesta aika hyvä esimerkki on taannoin maistelemani Naabecker, mistä löytyi sopivasti niin paahteisuutta, kuin tumman leipäistä mallastakin. Yksi tyylin parhaista edustajista on myös Suomen maitokaupoista saatava Weltenburger Barock Dunkel.

Ulkonäöltään Winkler on ihan odotetunlainen. Vaahtokin säilyy kivasti. Tuoksussa löytyy makeaa, hieman voisenkin karamellista makeutta, vihannesmaista humalaa, sekä myös liimamaisuutta. Ei kovinkaan hyvä tuoksu.
Suutuntuma on ihan kohdillaan oluen ollessa keskitäyteläinen. Maku ei pistä tuoksua paremmaksi, vaan voinen/diasetyylinen karamelli ja liimamaisuus on pinnalla. Paahteisuutta löytyy mausta vähän, mutta aivan liian vähän.
Oluesta tulee hieman mieleen jopa Tsekkiläisen Novopackén tumma lager kaikessa liimamaisuudessaan. Tsekkiläisiin tosin vain tuntuu sopivan paljon paremmin nuo kaiken maailman kummallisuudet.
Winklerin dunkel ei ole mikään kovin hyvä olut ja vielä saksalaiseksi yllättävän virhemakuinen.

Pisteet 22/50 (4-3-4-3-8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti