Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

maanantai 27. joulukuuta 2010

La Rulles Cuvée Meilleurs Voeux


Joulu meni jo, mutta sikailu jatkukoon. Vielä ei silti ole liian myöhäistä nauttia jouluoluita. Tästä La Rullesin jouluoluesta on aika niukasti tietoa saatavilla, joten sokkona mennään. Tyyli on kuitenkin tumma belgiale ja alkoa maltilliset 7,3%. Danish Beer Enjoyers Society on nimennyt tämän maailman parhaaksi olueksi, eli ei kai tämä sitten ihan huonoa voi ainakaan olla. Panimon muut tähän asti maistellut oluet ovat olleet ihan nautittavia. "Meilleurs vœux!" - sanonta tarkoittaa vapaasti suomennettuna "Hyvää Joulua!".

Olut on hyvin tumman ruskeaa isolla vaahdolla. Vaahto pysyttelee niukasti pinnalla. Tuoksu on kylmänä vielä vähän vaimea, mutta oluen lämmettyään siinä on löydettävissä ainakin anista, paahteisen limppuista mallasta, yrttistä humalaa, belgihiivaa, appelsiininkuorta, tummaa suklaata. Oluen kannattaa muutenkin antaa hieman lämmetä.
Suutuntuma on kevyen keskitäyteläinen. Maussa huomioi ensiksi sen, että maltainen makeus on hyvin vähäistä ja olut on melko paahteisen kuivaa. En vaan voi sille mitään, mutta minusta jouluoluessa pitää olla makeaa maltaisuutta ennen muita ominaisuuksia.
Olut on maultaan hieman tuhkaisen kahvista, aniksen/appelsiinikuorisen mausteista, paahteisen savuista, kuivan tumman suklaista, sekä humaloidun katkeraa. Ei kovin hedelmäistä olutta. Tasapainoisuus on hieman hukassa. Hieman lämmettyään olut kyllä paranee vähäsen - maltaista makeutta tulee lisää.

Minuun tämä ei ihan täysillä uponnut, vaikka kyllä olut silti ihan juotavaa on. Jos et pidä maltaisen makeista jouluoluista, kenties tämä on sinulle passeli.

Pisteet 34/50 (7-3-7-3-14)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti