Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

maanantai 6. joulukuuta 2010

Westmalle Dubbel


Belgitrappistipanimo Westmallen tumma dubbel. Olen tätä useasti juonut baareissa, missä se tarjoillaan aina liian kylmänä, mutta nyt pääsen itse määräämään lämpötilan.
Tässä oluessa olen aina arvostanut sen hienoa tummaa hedelmäisyyttä, sekä hienoista paahteisuutta. Oluessa prosentteja dubbeleille tyypilliset 7%.

Trappistilasiin kaadettuna olueen muodostuu nätti ja säilyvä vaahto. Tuoksussa tummia hedelmiä, siirappista maltaisuutta, hieman paahteisuutta, sekä mausteita. Suutuntuma hieman suussa kuplivan keskitäyteläinen. Maku on reilun tumman hedelmäinen (luumu, rusina, tumma kirsikka ym.), paahteisen kahvinen, tumman suklainen, hillityn belgihiivaisen mausteinen, sekä hieman palaneen siirappinen. Makea tämä ei missään nimessä ole, ennemminkin kuivahko.
Tumma, suklainen kirsikkaisuus oikein korostui maussa tällä kertaa olutta maistellessa. Jälkimaku on kuiva, vaikkei tässä humalaa hirveästi löydykään. Paahteinen mallas hoitaa homman yhtä hyvin.
Westmalle Dubbel on yksi lempitrappisteistani ja kyllähän tätä aina mielellään nautiskelee, kun vaan saa siihen mahdollisuuden!

Pisteet 40/50

-Oluenystävä suosittelee lämpimästi, klassikko!

3 kommenttia:

 1. Hieno olut,
  nautin sitä Belgiassa, mutta saako Suomessa sitä ostettua muualta kuin ravintolamyynnistä?

  VastaaPoista
 2. No eipä tätä Alkosta saa, joten ei. Monopoli, monopoli...

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan mainio olut, ruotsinlaivan baarista tuli ostettua koko laatikko tätä herkkua... Ostohetkestä alkaa olla reilu vuosi aikaa, kun pullojen bbf-päivä on huomenna. Juuri viime v-loppuna kävin hamuilemassa uutta laatikkoa samasta baarista, mutta ei ollut kyseistä olutta enää myynnissä.

  VastaaPoista