Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 11. joulukuuta 2010

Iltapäivä Mallaskukossa...

Maisteltiin tässä lauantai-iltapäivänä oluita eteläisen Suomen turneellaan olevan oululaisen kanssa-hörhö-blogistin Esoxin (Hiivahommia) kanssa Turun, luultavasti monipuolisimmassa olutravintolassa, Mallaskukossa. Siltikään valikoimasta ei pahemmin tuntunut löytyvän kummaltakaan ennalta maisteltua olutta... Kenen tässä siis oikein pitäisi huolestua..? ;)
Jaettavaksi löytyi kuitenkin norjalaista, sekä tanskalaista pienpanimotuotosta. Mallaskukko on itse maahantuonut tanskalaisia pienpanimo-oluita, mutta tähän päivään mennessä ne on jo aika lailla juotu. Uutta erää odotellaan (ja ei oluiden pakolta tarvi olla Tanskasta..).


Ensimmäinen olut mikä laseihin päätyi, on norjalaisen Haandbryggerietin saison-tyylinen Ardenne Blond. Prosentteja saisonille melko runsahkot 7,5%. Makeahkossa tuoksussa hedelmäistä appelsiininkuorta, korianterista mausteisuutta, sekä hiivaisuutta. Oluessa on mukava, tukevahko runko. Maku jatkaa tuoksun linjaa aika lailla, mutta loppua kohden ilmaantuu epämääräistä tunkkaista "kotiolutmaista" hiivaisuutta, mikä kyllä pilaa tunnelmaa. Alko on aika hyvin piilossa. Myöskään makua kuivattavaa humalaa ei ole riittävästi. Näistä norjalaisista saisoneista Nøgne Ø Saison vie voiton. Pisteet 32/50 (7-4-6-3-12)

Seuraavaksi arvosteltavaksi olueksi valikoitui tanskalainen Midtfyns Barley Wine (10%). Olut on 0,5l pullossa, joten tällainen on erityisen mukava jakaa. Ei ainoastaan ison alkoholipitoisuudeen, vaan myöskin oluen makeuden vuoksi.
Kauniin vaalean ruskea, samea olut, missä on jopa melko kestävä vaahtokin. Hyvin makea tuoksu kantautuu myös kauas lasista. Tuoksussa rusinaa, kuivaa hedelmäisyyttä, sekä portviinimäisyyttä. Barley wineksi hieman ohuenpuoleinen suutuntuma. Maussa siirappisen rusinaista maltaisuutta, kuivaa hedelmää, sekä aavistus yrttistä humalaa. Alkoholi hyvin piilossa. Ei huono, muttei erityisen loistavakaan. Pisteet 37/50 (8-4-8-3-14)


Baarin pikkujääkaapista löytyi vielä yksi mielenkiintoinen laadukkaan jenkkiläisen panimon Sierra Nevadan olut. Sierra Nevada Tumbler (5,5%) on tyyliltään brown ale. Etiketti on juuri niin taiteellinen, kuin panimon oluelta odottaakin. Kauniin tumman kastanjanruskeassa oluessa on tunnistettava jenkkityylisen tiivis, sekä kestävä vaahto. Miedossa tuoksussa puisen pähkinäistä humalaa, hieman makeahkon mämmistä mallasta, sekä paahteista kahvisuutta.
Suutuntumaltaan olut on kevyen keskitäyteläinen. Kuivahko maku on puisen pähkinäinen, hieman mämmisen maltainen, paahteisen kahvinen, sekä hieman epämiellyttävän kitkerä. Jälkimaku on sopivan katkera. Sokkona luulisin olutta britiksi. Hyvä, kevyt olut janoiseen mielentilaan. Pisteet 32/50 (6-3-7-3-13)

Kiitokset Esoxille olutseurasta! Hauska nähdä välillä muitakin samanmielisiä (hörhöjä) Olutoppaalaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti