Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 16. joulukuuta 2010

Anchor Our Special Ale 2010


Pitkästä aikaa hieman jouluisempaakin olutta blogiin. Ja mikä nyt olisi jouluisempaa olutta, kuin jenkkipanimo Anchorin juhlallinen Our Special Ale..? No, ehkä moni muukin, mutta tämä saa nyt kelvata ;).
Oluen salainen resepti vaihtuu joka vuosi, kuten myös etiketin puu. Tämän vuoden versiossa etiketin puu on neidonhiuspuu (Ginkgo biloba). Emiyksilössä kasvaa pahanhajuisia hedelmiä, mitä syödään Kiinassa paistettuina ja pääskysenpesäkeiton kera. Näin kertoo siis Wikipedea puusta. Sitä en tiedä, onko oluessa käytetty näitä kyseisiä hedelmiä.
Olut on siis tyyliltään maustettu tumma ale. Alkoholia löytyy sopivan alhaiset 5,5%. Tämä on jo toinen testipullo, aikaisempi nautittu jo marraskuun alussa.

Olut on hyvin tumman ruskeaa kauniilla, paahteisen rusehtavalla vaahdolla. Tuoksussa tapahtuu paljon. Siinä on ensinnäkin hieman paahteisen kahvista mallasta, tummaa marjaisuutta (aronia?), jouluista mausteisuutta, aavistus lakritsia. Yleiskuva ei ole makea, vaan kuivahkon hapan ennemminkin.
Yllätyksenä tässä oluessa tulee hyvin kevyt runko, jopa hieman vetinen. Yleensä Anchorin oluissa on suutuntuma kohdallaan, mutta tässä ei ihan.
Maku on myös kuivan happamahko ja maltaistakaan makeutta ei hirveästi ole. Päämaku on tumman paahteinen, hieman limppuinen mallas, mustan kahvinen, vähän tuhkainenkin. Mausteisuutta (piparkakkua ym.) ja tummaa marjaisuutta on myös helposti löydettävissä oluesta. havuista humalaa myös löytyy, muttei niin pistävästi kuin yleensä jenkeissä. Olut on alusta asti kuiva ja myös loppuu on kuivana, hieman havuisena.
Kyllähän tämä hyvä olut näinkin on, mutta runko vain saisi olla täyteläisempi ja ehkä jäin kaipaamaan myös hieman lisää maltaista makeutta...
Nauti viileänä tai hieman lämpöisenä, muttei missään tapauksessa jääkaappikylmänä (menee vaan hukkaan).

Pisteet 37/50 (8-4-8-3-14)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti