Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 11. joulukuuta 2010

Kneitinger Edel-Pils


5,2% Saksalainen pils. Edel (=jalo) maininta saksalaisissa oluissa tarkoittaa, että siinä on käytetty vain parhaita saksalaisia humalalajikkeita.
Kneitinger on kirkkaan kultaista olutta hienolla vaahdolla. Tuoksussa kuivan viljaista mallasta, aromikkaan yrttistä, hieman kukkaistakin humalaa, sekä aavitus pahvia.
Suutuntuma oluessa on pehmeä, keskitäyteläinen, sekä reilun hiilihappoista. Saksalaisen tyylin mukaisesti maku on hyvin kuiva. Usein saksalaiset pilsit ovat myös erittäin kliinisen puhtaita, jopa neutraaleja, jolloin ne saattaa olla jo hieman tylsiä vaikka "kaikki olisikin kunnossa".
Tämä pils ei oikeastaan hirveästi poikkeakaan tuosta kaavasta, mutta käytetyt humalat todella loistavat maussa antaen siihen hienoa kukkaista yrttitarhamaisuutta - hieman jopa tsekkityyliin.
Katkerahkossa, raikkaassa jälkimaussa lisää tuota hienoa humalointia, sekä kuivan viljaista pils-mallasta. Kneitinger Edel-Pils on tyylipuhas saksalainen pils, missä on lisäksi vielä hieman Tsekkipilseistä tuttua aromikkuutta.

Pisteet 35/50 (7-4-7-3-14)Lisätäänpäs tähän vielä linkki nettisivuun, mistä yritän ammentaa tätä saksaoluttietoutta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti