Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

perjantai 3. joulukuuta 2010

Bosteels Tripel Karmeliet


Joulu lähestyy vauhdilla ja nyt onkin enää tasan 3 viikkoa aattoon. Niin ja tuli sitten vielä ensimmäinen kutsuntakin kertaushajoituksiin tänään, hiphiphurraa... Juhlistetaanpas näitä "tapahtumia" siis mitä luultavimmin hienolla tripelillä, ainakin huhupuheiden mukaan...

Kyseiseltä belgialaiselta (mistäs muualtakaan...) Bosteelsin panimolta tulee myös toinen hieno olut, eli Pauwel Kwak. Palataan tuohon kuitenkin myöhemmin.
Tripel Karmeliet on vahvuudeltaan 8,4%, eli aika tyypillinen tripel siis. Panimon mukaan pantu vuoden 1679 alkuperäisen reseptin mukaisesti edelleen. Perinteitä siis löytyy. Etiketti on melko taiteellinen ja antaa jo valmiiksi hyvän vaikutelman oluesta. Tiedän, että hienoilla etiketeillä saatetaan peitellä joskus huonoa makua, mutta ei se silti aina niin ole. Itse arvostan hienoja etikettejä, antaa sitä tiettyä tunnelmaa ennen maistelua.

Olueen muodostuu runsas vaahto, mikä kuitenkin laskeutuu ennen kuin hermot ehtii mennä ;). Hieman pirtelömäinen tuoksu on belgihiivainen, korianterisen mausteinen, makean maltainen, sekä hyvin hedelmäinen (mm. mansikka ja banaani). Suutuntuma on pehmeän täyteläinen. Nimestä jo tulee mieleen, karamellinen makeus ja sitä myös löytyy oluesta. Makea maku on karamellisen maltainen, mansikka-banaanisen-hedelmäinen, sekä hieman pippurisen mausteinen. Jälkimaku on makeudesta huolimatta silti melko kuiva. Katkeraa ei kuitenkaan. Makeus on oikeastaan melko samantyyppistä, kuin panimon Kwakissa, eli herkullista muttei ylitseampuvaa. Karmeliet on tasapainoinen, mielenkiintoinen, sekä hyvän makuinen olut. Nestemäistä karkkia!

Pisteet 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti