Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

keskiviikko 29. joulukuuta 2010

La Rulles Estivale


Edellinen nauttimani panimon (joulu)olut ei oikein vakuuttanut, mutta tämä muuttakoot suunnan taas parempaan. Estivale (=kesä) on melko kevyt, 5,2% olut ja tyyli on ikään kuin belgi-pale ale. Eli kevyt, runsaammin humaloitu virkistävä ale.
Etiketissä ollaan kesäisissä tunnelmissa. Vaimolle on sanottu, että kalalle mennään, mutta kyllähän sen jo äijän habituksestakin näkee, minne oikeasti... Mutta mikäs sitä on hyvää olutta ryypätessä, sellaista tämä nimittäin on.
Kuten panimon triple oli jo huomattavasti runsaammin humaloitu tyyliinsä nähden, niin samalla hyvällä suunnalla mennään tässäkin oluessa.

Oluen ulkonäkö on silmiä hivelevän kaunis, kuten kuvasta voi huomata. Luonnossa ehkä hieman vaaleampi väri kuitenkin.
Tuoksusta liioittelematta hyökkää ilmoille kuivan yrttinen & ruohoinen tuore humalointi. Tyypillistä mausteista belgihiivaa, hedelmäisiä piirteitä, sekä viljaista mallasta vielä, niin saadaan Estivalen raikas tuoksu kuvailtua noin pääpiirteittäin.
Näin matalaprosenttiseksi olueksi siinä on melko tukeva runko, mutta mukavan kevyt silti. Hiilihappoisuutta on reilusti, mikä sopii ihan hyvin tähän.
Maku on hyvin katkeran yrttisen kuiva ja hedelmäisen raikas. Tästä ei oikeastaan löydy mitään häiritsevää ja humalamiehille/naisille tällä on paljon annettavaa. Olut ei ehkä ole mikään monipuolisin, vaikka ei tässä sellaista fiilistä haetakaan. Jälkimaku kestää pitkään ja jättää suuhun raikkaan yrttisyyden.
Isokin pullo tätä loppuu kesken. Estivalea täytyy saada ehdottomasti lisää kesäksi.

Pisteet 40/50 (8-5-8-3-16)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti