Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 4. joulukuuta 2010

La Rulles Brune


Panimon Triple oli ainakin mieluisa makuelämys, katsotaas mihin tästä on. Brune on 6,5% tumma belgiale. Etiketissä ainakin käydään jotain häröä olutkauppaa. Ehkä tämä ukko tarjoaa vastineeksi juuri kalastamiaan kaloja olueen, mene ja tiedä...
Olut on läpinäkymätön, hyvin tumman ruskea ja vaahtoa muodostuu belgioluelle tyypillisen runsaasti. Tuoksussa mämmistä maltaisuutta, kypsiä hedelmiä, paahteisuutta, kahvia, tummaa suklaata, sekä hieman tuhkaisuutta. Suutuntuma vain nippanappa keskitäyteläinen.
Maussa korostuu onnekseni paahteinen kahvisuus. Olen kovin ihastunut tuohon ominaisuuteen oluessa. Mämminen maltaisuus tuo siirappista makeutta makuun, mutta myös kuivattavaa, paahdettua mallasta on annosteltu riittävästi. Kauraista pehmeyttä on myös havaittavissa. Kuivan paahteisen kahvin lisäksi tummaa suklaata maussa. Humalaa olisi kyllä saanut pistää olueen hieman lisää, sillä maku ei kuivaa tarpeeksi lopussa.
Pienistä puutteistaan huolimatta La Rulles Brune on monipuolisen nautittava olut, ja saattaa sopia myös ei-belgioluiden-ystäville melko hyvinkin, sillä tyypillistä belgihiivaisuutta on oluessa melko vähän. Itse asiassa tästä tuli jopa hieman mieleen jotkut tummat britti alet ja jopa jenkkiläisen Goose Islandin Oatmeal Stout.
Miinuksia kuitenkin ropisee liiallisesta keveydestä, minkä luulisi olevan vältettävissä hyvin näilläkin prosenteilla.

Pisteet 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti