Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 2. joulukuuta 2010

Prykmestar Savukataja


Vuoden olut 2009 - Helsinki Beer Festival, ja nyt Alkosta saatavissa. Tämän uusikaupunkilaisen panimon normi-savuolut on erittäin hyvää, joten odotukset Savukatajasta titteleineen kaikkineen kohoaa pilviin. Olut on vahvuudeltaan 9%, aidosti pyökkitulen alla savustetuista maltaista tehty, katajalla maustettu, aito suomalainen pienpanimo-olut. Unohda Karhun Korpisavut sun muut kuravellit. Das ist echte rauchbier! Tälle luontainen taistelupari on Alkon yksi jouluoluista, eli legendaarinen Aecht Schlenkera Rauchbier Urbock.

Olut on hyvin tumman ruskeaa melko vähäisellä vaahdolla. Tuoksussa savua, tervaa, mämmistä mallasta, normi-Savusta tuttua minttupastillista raikkautta, lakritsia - ja hienossa tasapainossa. Suutuntumaltaan olut on hyvin täyteläistä ja pehmeää vähäisellä hiilihappoisuudella - täydellistä. Maussa esiin astelee savun ja tervan kanssa dobbelbockmaisen paahteisen mämminen mallas. Oluessa on erittäin äijämäinen- ja samalla hienostunut maku. Tuhtia makua tasoittelee erittäin taitava minttuisen raikas humalointi, mikä ei kuitenkaan sotke makupalettia, vaan on sopivasti taustalla. Katajalla on varmasti tekemistä tämän raikkauden kanssa myös. Isoa alkoholipitoisuutta ei edes huomaa, muuta kuin positiivisesti rungon vahvuudessa. Kaikessa oikein huokuu tasapainoisuus.

Voin sanoa että tämä on yksi parhaista, ellei jopa paras suomalainen olut mitä olen maistanut! En tiedä voittiko suomalainen saksalaisen juuri omassa pelissään, mutta ainakin tasoissa ollaan. Hieno olut, ehdottomasti joulupöytään!

Pisteet 43/50

2 kommenttia:

  1. Moro! Tämä on vielä mulla maistamatta, toivottavasti pian saan kokeiltavaksi. Sen verran hyvältä vaikuttaa.

    Tulen tosiaan Turkuun viimeistään torstaina. Olikin tarkoitus ottaa suhun yhteyttä, blogitapaaminen olisi tosiaan mukava bonus reissulle. Ensi viikon perjantai tai lauantai sopisi hyvin mulle. Miten sun aikataulu? Tarvittaessa voit myös pistää sähköpostia profiilin osoitteeseen.

    -esox

    VastaaPoista
  2. Perjantai tai lauantai kuulostaa hyvältä. Ollaan yhteyksissä!

    VastaaPoista