Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 21. joulukuuta 2010

WinterCoat Yule Ale


Yule Ale on yksi Alkon jouluoluista. Tämä tanskalaispanimo on minulle täysin maistamaton. Alkoholipitoisuus oluessa on 6,5% ja tyyli maustettu ale.  Kuten etiketistä, oluen kotisivuiltakaan ei oluesta hirveästi tietoa heru, muuta kuin, että Cascade-humalan käyttö oluessa on lopetettu ja siinä on enemmän appelsiininkuorta mausteena antamassa haluttua sitruksisuutta. Itse kysyn vain, että mikseipä vaikka molemmat? Noh, kyselyt sikseen ja olut lasiin.

Olut on hyvin tumman, samean punaruskeaa hyvin pinnalla säilyvällä "paahteisella" vaahdolla. Tuoksussa paahteista mallasta, appelsiininkuorta, jonkin sortin happamahkoa marjaisuutta, hieman joulupiparista mausteisuutta, sekä hieman anistakin. Suutuntuma oluessa on reilun keskitäyteläinen, hieman liukas.
Maussa yllättää sen kotikaljamaisuus, mikä ei istu olueen kovinkaan hyvin. Tämä on siis jonkinlainen hiiva-aromi. Maltaista makeutta ei ole mailla halmeilla ja juuri sitä olut mielestäni kipeästi kaivaisi. Maltaisuus on ennemmin kuivan paahteista, mikä sopii moneen muuhun olueen, mutta yksinkertaisesti ei tähän. Appelsiininkuori on myös maussa hyvin esillä, mutta muu mausteisuus on aika vähäistä. Jälkimaku ei kuivu aivan tarvittavalle tasolle. Hyvin keskinkertainen olut.
Itse asiassa Yule Alesta tulee kovasti mieleen hieman epäonnistunut, hiljattain panemani kotiolut, paitsi tämä on vain hieman täyteläisempää.
Olut vaatisi reilusti lisää maltaista makeutta, niin se voisi olla huomattavasti nautittavampaa. Tällaisenaan en suosittele.

Mikä siinä on, ettei Alko osaa valita Tanskasta (!) hyvää olutta valikoimiinsa??? Tällä hinnalla vielä kehdataan myydä. Varmasti huonoin maistamani jouluolut. Tunnen oloni kovin kusetetuksi. Alko, 5,75€/0,5l.

Pisteet 22/50 (5-3-4-3-7)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti