Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Nokian Keisari Luomu


Nokian panimo tuntuu olevan ryhdistäytynyt ja uutuutena heillä on tarjota suodattamatonta luomu-pilsiä. Extrapointsit varsinkin tuosta suodattamattomuudesta. Massapanimoilta tuollaista ainakin on turha odotella.
Panimon viimevuotinen EloWehnä-vehnäolut antoi jo hurraamisen aihetta, sillä se oli varsin hyvä suomalainen vehnis ja vielä helposti saatavissa maitokaupoista ympäri maan.
Tämän menestyksen myötä tämä olut on nyt luultavasti siunaantunut omaan lasiini nautittavaksi, amen.

Olut on vahvuudeltaan 4,5%. Lasiin kaatuu samean kultainen olut melko vähäisellä vaahdolla. Tuoksu on hieman yllättäen melko mieto. Siitä erottuu hieman hiivaista hedelmäisyyttä, voista mallasta, sekä ruohoisen yrttistä humalaa. Suutuntuma on pehmeän keskitäyteläistä sopivan korkealla hiilihappoisuudella. Olut on hyvin miellyttävän tuntuista suussa.
Maku on melkolailla tuoksun aromit hyvässä tasapainoissa, mutta mietoa, jopa hieman vetistäkin tämä on. Jälkimaussa humala tulee esiin hieman paremmin, vaikka kuivattavaa efektiä jään kaipaamaan.
Suodattamattomuus pelastaa oluen. Suodatettuna tämä olisi luultavasti täysin mautonta litkua. Ei tämä nyt valitettavasti ihan vakuuttanut, vaikka oluesta kuitenkin pidin. Nokian panimolle viesti: Pistäkää lisää matskua seuraavaan erään, niin tämä on jo täysin kehujen arvoinen. Myllyn Prisma, 2,39€/0,5l.

-.- *klunk klunk* -tyhjä-

Päätin avata vielä uuden tölkin ja kahden maistellun tölkin välillä on melko selvästi eroa ja nyt tämä maistuu oikeammalta. Eli makua löytyy paremmin kuin ekasta tölkistä ja maku kuivuukin paremmin. Hmm, mielenkiintoista... Jos on kokemusta samankaltaisesta ilmiöstä, kommentoikaa toki. Ajatukset olutta kohtaan parani kyllä. Kyllähän tästä sittenkin taitaa tulla ihan hyvä kaveri Laitilan Kukko Pilsin rinnalle, vaikkei sille ihan pärjääkään. Ylempi viesti Nokian Panimolle pätee siis vieläkin.

Pisteet 32/50 (6-3-7-4-12)

4 kommenttia:

 1. Jou. Ootko maistanut / arvostellut tälläsen kaljan kuin Zeunerts High Coast? Löytyy ihan perus maitokaupasta, täältä ostin citymarketista. En vaan huomannut sellasta ja ajattelin että mielellään lukisin mitä oot mieltä siitä.

  VastaaPoista
 2. Hmm.. En oo muistaakseni nähny tota missään vielä täälläpäin. Nimi ei sano mitään, mutta oon saattanu kyllä nähdä tollasen tölkin jossain kaupassa.

  Jos löydän, ni voin kyllä kirjoitella siitä jotain diipadaapaa ;)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa luettavaa, ihan rupeaa tekemään mieli maistaa kyseistä tuotetta!

  VastaaPoista
 4. Tuli juotua ko. olutta perjantaina ensimmäsistä kertaa STURE 21:ssä, ja todettua että kyseessä on hemmetin hyvä Olut!!

  VastaaPoista