Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 4. tammikuuta 2011

St. Peter's India Pale Ale

Tältä brittipanimolta olen muistaakseni maistanut aikaisemmin vain sen maitokaupoissa myytävän hunajaportterin, mikä oli ihan ok. Usein näihin britti-ipoihin suhtautuu pinellä varauksella, sillä useammin ne on vain aavistuksen enemmän humaloituja bittereitä. Tämän kohdalla voidaan kyllä jo puhua IPAsta, vaikka hieman kevyestä sellaisesta.
Panimon oluissa pakkauksena käytettävän pullon muoto jaksaa viihdyttää edelleen ja se on ihan tyylikäs etiketteineen päivineen. Helpottaa aina ostopäätöstä. Prosentteja oluessa on melko vähäiset 5,5% tyyliin nähden.Ulkonäkö oluessa on ihan kohdillaan sen ollessa mehukkaan, samean oranssinen pienellä vaahdolla. Hieman mieto tuoksu on hyvin hedelmäinen, ennemminkin jenkkityylisen humaloitu kuin brittityylin. Käytetyt humalat ovat silti ymmärtääkseni brittiläisiä.
Suutuntuma on melko kova, keskitäyteläinen. Maussa on lähinnä hieman trooppisenkin hedelmäistä & sitruksista humalaa (greippi, mansikka, ananas mm.). Karamellinen, hieman pähkinäinen mallaspohja tukee humalointia kuitenkin hyvin.
Jälkimaku on yllättävänkin katkera, oikein ikeniä kuivattavaa. Olut on kaikinpuolin ok tuotos ja melko virkistäväkin. Mallaskukko, 7€/0,5l.

Pisteet 36/50 (7-3-7-3-16)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti