Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 6. tammikuuta 2011

Orkney Dragonhead


Kupittaan Cittariin oli näköjään ilmestynyt skottilaisen Orkneyn panimon oluita, joten kaappasin tämän "viikinkipaatin" ensimmäiseksi testiin. Mallaskukon jääkaapissa oli myös hyvä valikoima panimon oluita (mm. Skull Splitter), mutten siellä noita vielä ehtinyt maistella..
Dragonhead on 4% stout. Jostain syystä nämä matalaprossaiset stoutit ovat aina kiinnostaneet hieman keskiverrosti enemmän kuin muut tyylit "maitokauppavahvuisina". Onnistuneitakin yksilöitä on tullut ihan mukavasti vastaan.
Dragonheadissa on oikein hieno etiketti, mutta kuva ei tällä kertaa anna sille oikein oikeutta, koska kameran akku päätti pettää juuri ratkaisevassa vaiheessa ja piti sitten tyytyä kännyn kökköön kameraan...

Mustaan olueen muodostuu reiluhko, ruskean paahteinen vaahto, mikä vielä säilyykin kohtalaisen hyvin. Tuoksu on melko turpeisen paahteinen ja savuinen. Jotain palaneen siirappista makeutta siellä kanssa vilahtelee. Suutuntuma on 4 prosenttiseksi ihan sopiva, ei liian vetinen.
Maku on melko kuiva eikä kovinkaan makea (lämmetessään makeutuu hieman lisää). Turpeisen savuisuuden lisäksi löytyy nyt myös paahteista mustaa kahvia, aavistus tummaa suklaata, hieman tuhkaisuutta, jopa toffeista mallastakin. Hieman pistävä humala on myös koko ajan aistittavissa. Jälkimaku on kuivan paahteinen.
Kyllä tämäkin on laskettava siihen onnistuneiden oluiden joukkoon.
Maku on melko tyypillinen, mutta toimiva. Hinta on kuitenkin valitettavan kova, enkä sen vuoksi varmaan enää uudestaan ostakaan. Kupittaan Citymarket, 4,95/0,5l.

Pisteet 35/50 (7-4-7-3-14)

2 kommenttia:

  1. No ihan hyvä kamera sulla näyttäs kännykässäkin olevan. Hieno etiketti tosiaan. Olut hintava.

    VastaaPoista
  2. Photoshop on hyvä olla... Kyllä tuon aina kerran ostaa, vaikka myönnän, että harvoin itsekään ostan toista kertaa "femman maitokauppaolutta".

    O'Hara's stoutti on kyllä poikkeus, mitä on tullut useamminkin ostettua.

    VastaaPoista