Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

perjantai 7. tammikuuta 2011

De Ranke Guldenberg


Aikaisemmin pikkupullosta maistettuna tämä ei toiminut ehkä niin hyvin, kuin olisi toivonut. Tällä tarkoitan siis sitä, että olut on mainion belgialaisen panimon De Ranken käsialaa. Olut on tyyliltään tripel ja vahvuudeltaan 8,5%.
Panimon nettisivu on onneksi informatiivinen ja se paljastaa mm. että oluessa käytetty ainut humalalajike on Hallertau ja nimi Guldenberg tulee vanhasta samannimisestä aiemmin toimineesta luostarista Wevelgemin kylässä, mistä yksi panimomestareista/perustaja Nino Bacelle on kotoisin. Olut on myös panimon ensimmäinen teos.
Iso pullo on kääritty jälleen hienoon kääröön ja ainakin juhlallinen fiilis on taattu. Sisältä paljastuu vain etiketitön pullo, joten kääreet on syytä pitää paikallaan ja avata vain sopivasti päästäkseen käsiksi korkkiin ;).

Kultaista olutta isolla, komealla vaahdolla. Vähempää en edes odottaisi belgin ollessa kyseessä. Tuoksu on belgihiivainen, aromikkaan yrttisen humaloitu, kandisokerinen, sekä leipäisen maltainen. Suutuntuma on tyylille täydellinen; pehmeän keskitäyteläinen sopivan virkeällä hiilihappoisuudella.
Viimeksi olutta maistellessa hieman liiallinen (kandi)sokerinen makeus tökki minulla. Isommassa pullossa näyttäisi olevan tuo kandisokerisuus hieman paremmin kurissa ja suutuntumakin pehmeämpi. Maku on ajoittain hieman samantyylinen La Rulles Triplen kanssa ollessa yrttisen humaloidun kuiva, kuitenkin sillä erotuksella, että tämä on selvästi makeampaa. Jälkimaku kuivuu ihan sopivasti. Tripeleille tyypillinen pippurisuus puuttuu harmillisesti.
Ei tämä nyt oikeastaan tälläkään kertaa ihan täysillä iskenyt, mutta paremmin kuitenkin kuin viimeksi. Pistemäärä kasvoi aikaisemmasta kolmella.

Pisteet 37/50 (7-4-8-4-14)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti