Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Newcastle Brown Ale

Tämä on varmasti yksi tunnetuimmista brittialeista. Newcastle Brown Ale on saanut alkunsa vuonna 1927 ja on ymmärtääkseni ollut vielä silloin ihan juotavaa tavaraa. Tuotemerkki on Heinekenin omistuksessa nykyään. Makua enemmän on nykyään panostettu markkinointiin ja olutta on lantrattu sitä mukaa. Ainakin melko mitäänsanomaton fiilis jäi tästä.
Ruotsinlaivan hanasta olen lähinnä Newcastlea aikaisemmin juonut, mistä olut on ihan ok, mutta tämä pulloversio ei sitä hirveästi sitä muistuta. Massoihin uppoavaa vetistä, "helppoa" olutta.
Myös Alko on nähnyt tässä potentiaalisen myyvän tuotteen ja on ottanut sen juuri valikoimiinsa. Oluen ollessa 4,5%:sta, en juuri näe tässä mitään järkeä ja hintakin on vielä korkeampi kuin useimmissa kyseistä olutta myyvissä maitokaupoissa. Halvin taitaa olla Lidlissä (mistä tämäkin arviokappale on peräisin...), mistä 0,33 läpinäkyvä pikkupullo irtoaa hintaan 1,99€. Alkosta 2,44€.

Tumman ruskeaa olutta vaahdolla, mikä ei kauaa viivy maisemissa. Tuoksussa diasetyylistä karamellia, puisen pähkinäistä mallasta, sekä hieman tuhkaisuutta. Suutuntuma on vetinen ja hieman kova. Hiilihappoa reippaasti. Maku on ale:ksi melko tympeä. Tuhkaa, diasetyyliä (voinen aromi), siirappia, karamellista makeutta, sekä liian vähän pähkinäistä mallasta. Jälkimakua ei oikein ole.
Blaah... Älkää sitten tuomitko brittioluita tämän mukaan, jos maistatte tätä ensimmäisenä sellaisena.

Brown ale voi toki olla hyvääkin, vaikka tämä ei sitä olisikaan. Ihan hyvänä bulkkina tämä kuitenkin menettelee.

Pisteet 25/50 (5-3-5-2-10)

+ hanasta parempaa kuin pullosta
+ kahteen euroon ihan ok
+ makua sentään löytyy
- tylsä bulkki
- vetinen

1 kommentti:

  1. Aivan samoilla linjoilla blokistin kanssa, vetinen ja mauton. Valinta paikallisessa juottolassa kuitenkin mieluummin kuin peruskaura eli ohra. Käykää olutystävät Bryggeri-Hgissä kauppatorin kupeessa, panimon omat mm. transatlantic-ale (jenkki-britti) ja redale maukkaita herkkuoluita, myös vehnänen ok.

    VastaaPoista