Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 4. tammikuuta 2011

Brooklyn Winter Ale

Hanasta tämän jenkkipanimon näkemys scottish alesta. Prosentteja 6,1%. Brooklynin tuotteet ovat olleet mielestäni vähän keskinkertaisia, vähän niin kuin toisen jenkkipanimon Flying Dogin tuotokset. Tämäkään olut ei valitettavasti muuta tuota käsitystä.

Olut on punertavan ruskeaa kohtalaisella vaahdolla, mikä ei säily niin hyvin. Tuoksussa oluen ollessa vielä kylmää siinä on vahva, häiritsevä saippuainen tuoksu. Hieman lämmettyään paljastuu taas voimakas rasvainen diasetyyli(kkyys), mikä ei yhtään ainakaan paranna tilannetta, sekä hieman pähkinäistä mallasta ja maustetta.
Suutuntumaltaan olut on  jenkkiolueksi melko kova, keskitäyteläinen, sekä hiilihappoinen. Maussa jatkuu vahvana tuo rasvainen aromi ja taustalla onkin sitten muuten ihan mukava, sopivasti maustettu, pähkinäisen maltainen ja humaloidun kuivahko olut. Minun kohdallani diasetyyli kyllä pilaa nautinnon, vaikka se periaatteessa tyyliin kuuluukin. Mallaskukko, hanaolut 5€/0,33l.

Pisteet 27/50 (5-3-6-3-10)

14 kommenttia:

 1. Shepherd naeme spitfire 4,5% olut.Onko siinä diasetyyliä?
  Mitä oireita aiheuttaa?Tuntuu kuin kasvot punertuisivat?Mitäs sanotte?

  VastaaPoista
 2. Ai niin mun suosikkiolueni on Miller genuine draft 4,7% olut.On hyvää ja tulee jo yhdestä pullosta rento olo.Korkki on sellainen ettei tartte avaajaa.Twist off mallia.Oon tosiaan myös Spitfireä kanssa nyt ostanut.Hinta on kallis.3,50€\pullo Citymarketissa.Hyvänmakuista on.Täytyykin tänään katsoa,kun olen nauttinut yhden pullon tota niin,että punertuuko kasvoni.Jos niin käy niin pitää lopettaa ton juominen.Tosin en ole ottanut kuin yhden pullon\päivä muutamana päivänä,kun on niin kallista lientä.Ilmeisesti diasetyyli punoituttaa kasvot,jos niin käy?Corona extra on järkyttävän makuista.Muutama kuukausi sitten se vielä maistui hyvältä,mutta ei enää.Pahaa on.Ja se on myös pastoroitua.Milleriä ei ole pastoroitu eikä lisätty mitään ylimääräisiä aineita ja laatu on ollut samaa hyvää kokoajan.

  VastaaPoista
 3. http://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_flush_reaction

  ^Tuollainen tuli mieleen, eli lievä alkoholiallergia, mikä punastuttaa kasvoja. Itsellä myös silloin tällöin kasvot punastuu, kun alkoholia nauttii, joskus taas ei. Aika erikoinen juttu kyllä. Yleisempi Aasiassa, kuten nimikin kertoo. Ei ole vaarallinen, mutta aika kiusallinen, jos vaikka parin jälkeen näyttää jo "viikon juoneelta".

  Useimmiten virhemakuna oluessa esiintyvän diasetyylin ei ainakaan tietääkseni pitäisi aiheuttaa mitään punastumisia tai muitakaan reaktioita(?). Harvoja tyylejä, minkä makupalettiin härskin voin arominen diasetyyli kuuluu ja sopiikin, on ainakin tsekkipils ja scottish ale.

  VastaaPoista
 4. Eilen,kun nautin pullon Spitfireä ja katsoin välillä peiliä niin ei kasvot olleet yhtään punaiset.Ei se välttämättä ole tosta kiinni.Voihan se olla jostain muustakin johtuvaa.Veikkaan kaakaota.Join eilenkin Fazerin tummaa kaakaota,siis sitä missä on silmän kuvat niin ensin kuumensin maidon ja laitoin kuppiin kaakaota ja ruokosokeria ja sitten kaasin kuuman maidon kuppiin.Pari kuppia,kun olin juonut niin tuntui kasvoissa lämpeneminen.Olin ottanut jo aiemmin yhden Spitfiren ja kolme Milleriä.Ei tosin yhtäpäätä vaan illanmittaan.

  Mitäs mieltä muuten olet Spitfiren ja Millerin mausta?

  Joskus ostin Alkosta Shepherd naeme 6,5% ale olutta ja oli hyvää.Samoin kuin The famous grouse 12 years old malt whiskyä.Kumpaakaan ei enää saa Suomen Alkoista.Ovat poistuneet valikoimista.Todella harmi.Oli minun suosikkejani.Englannista tilaamalla saisi,mutta tilaushinta on 40€.Toi hinta ei välttämättä ole mahdoton,mutta pelkään sitä,että alan tilaamaan sieltä useamminkin,joten siitä syystä en uskalla alkaa tilaamaan.Menee muuten pian kaikki rahat,jos tälläistä harrastusta alkaa harrastamaan.
  Tosi pahan makuista alea on ollut Fullers esb,extraspecialbitter,siis todella karvasta ja pahaa ja toinen Ridgeway ipa,myös todella järkyttävän makuista.Alkon oluita kumpikin.On prosentteja aika paljon.

  VastaaPoista
 5. Eli toisin sanoen et ole vielä "oppinut" pitämään runsaammasta humaloinnista oluessa ;). Jos tykkäät maltaisemmista, niin kannattaa kokeilla ainakin saksalaisia bock-oluita mm. Weltenburger Kloster Asam Bock Alkosta ja miksei tummempia belgi-Trappistejakin (mm. Chimay, Westmalle dubbel, tulee kohta Alkoihin). Rahaa saa palamaan joo harrastukseen, ainakin Suomessa.

  VastaaPoista
 6. Spitfire alkoi tökkiä.Hintaansa nähden ei niin kovin ihmeellistä.Miller on parasta tähän mennessä.Ei tosin halpaa.2€\pullo.

  VastaaPoista
 7. Kysyisin,että mitä mieltä olet Fernet Brancasta?Tosi kuivaa on se.Mikä on suosikkioluesi tai viinasi?

  VastaaPoista
 8. Fernettiä en ole koskaan maistanut, kuten en juurikaan muitakaan katkeroita. Vahvoista suosin viskejä (vodkakin toki käy) ja en pysty millään sanomaan yhtä lempiolutta. Hyvä olut on tilanteeseen parhaiten sopiva.

  VastaaPoista
 9. Nyt löysin hyvän jenkkioluen.Brooklyn alen.On paljon parempaa kuin Miller.Miller on liian vetistä.Hinta Prismassa 2,59€.Aika kallista.Prosentteja 4,5.Tän jälkeen,kun maistoi Miller genuine draftia niin kyllä oli Miller mautonta,vetistä,olematon jälkimaku,ei oikein yhtään suutuntumaa.Nyt lopetin sitten Millerin ostamisen.Miller tehdään EU:ssa lisenssillä.Brooklyn tulee suoraan New Yorkista.Vaikuttaisikohan se tohon hintaan kanssa,kun tulee kauempaa.Suosikkijuomani ovat Fernet Branca ja Brooklyn ale.Whiskyistä tuli vielä mieleen,että ei se aina ole hyvää vaikka olisi kallempaakin.Ostin joskus kokeeksi Highland Park 18 years old whiskyä,hinta liki 80€.Oli vähän pettymys.Luulin paremmaksi.Minusta parempaa oli The famous grouse 12 years old single malt whisky.H.noin 40€.Sitä ei vaan enää saa Alkoista.On poistunut valikoimista.Onko täällä sun arvostelu tosta Brooklyn ale oluesta?

  VastaaPoista
 10. Palautin tänään 7 pulloa brooklynia,kun oli vanhentuneita.5:ssä pullossa oli päivämäärät kunnossa ja ne tuli juotua,ei tosin yhtä päätä vaan monen päivän aikana.sain rahat takaisin ja yhden kahvipaketin.Olisin halunnut vähän muutakin.Nyt oli hyllyllä vain 2 Brooklynia,otin vain toisen,kun siinä näkyi päiväys.toisessa ei näkynyt.Sitten ostin Sandelsia pitkästä aikaa.H.1,39€,sis.pantin.Halpaa verrattuna Brooklyniin h.2,59€.Ja yhden Fernetin.Hyvää hermoöljyä.Mitäs mieltä olet Sandelsista pullossa 4,7‰?Minulle on tärkeää,että olut on pullossa.Vihaan tölkkijuomia.niistä on hankala juoda ja ne on epähygieenisia.Tänään juttelin yhden tyypin kanssa,joka tuo tiettyjä oluita Prismaan,niin hän sanoi,että olut pullossa on parempaa kuin tölkissä siis maku ilmeisestikin.Että tämmöistä.

  VastaaPoista
 11. Sandels alkoi tökkiä.En osta enää sitä lientä.Brooklynin jälkeen Sandels maistui kuravedeltä.Kyllä vaan kaljoissa on makueroa.Parempi maksaa vähän lisää niin saa laatukamaa.Ostin taas 7 pulloa Brooklyn alea ja kaksi pulloa urquelia.Palautin muuten tänään kaksi pussia pähkinöitä.Saksanpähkinöitä ja cashewpähkinöitä.Parrots merkkisiä.En ollut ennen ostanut tämmöistä merkkiä.Ostin,koska kilohinta näytti edullisemmalta kuin peanut boys pähkinöissä,joita olin ennen käyttänyt ja jotka on tosi hyviä.Nää Parrotsit oli härskiintyneitä (saksanpähkinä),mauttomia(cashew)ja cashew pussia kun haistoi niin haisi oksennukselta.Hyi olkoon.En koskaan enää osta Parrot merkkisiä tuotteita.Onneksi sain rahat takaisin ja kahvi,pulla kortin myös.Myös se harmitti,kun kotona katoin kuittia niin noi oli samanhintaisia vaikka molemmissa oli samanverran pähkinöitä.Mun mielestä cashewin pitäisi olla halvempaa.Nykyään saa olla varovainen,kun maailmalta lykätään kaikkea sontaa,että saadaan ihmisiltä rahat pois vaikka terveys menisi.

  VastaaPoista
 12. Blogitekstihaku löytyy vasemmasta ylänurkasta, mutta blogista ei löydy arvostelua kyllä Brooklynin American Alesta. Ihan menevä oluthan tuo on, mutta saatavilla on vain niin paljon maistuvampia oluita, ettei tuota ole tullut pahemmin ostettua.

  Kannattaa olutopas.infosta käydä katselemassa arvosteluja, esim. American Alesta, mihin linkki viekin -->

  http://olutopas.info/olut/999/brooklyn-american-ale


  Olutoppaassa toimii myös aktiivinen keskustelufoorumi (pääasiassa) oluen ympärillä, mitä suosittelen ehdottomasti vilkaisemaan.

  VastaaPoista
 13. Urquell on kyllä tosi hyvää.Melkein jopa parempaa kuin Brooklyn american ale.Ja halvempaa.

  VastaaPoista
 14. Tai sitten ei.Kyllä toi Brooklyn ale taitaa sittenkin olla parasta olutta mitä olen nauttinut.Jopa parempaa kuin Spitfire ale olut.Spitfiressä vaan maussa joku tökkii.

  VastaaPoista