Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

perjantai 7. tammikuuta 2011

Gouden Carolus Christmas


Harmillisesti tätä ei tänäkään vuonna tullut Alkoon, vaikka on kyllä aikaisemmin monopolin hyllyillä jouluiseen aikaan esiintynyt. Olut on maustettu, vahva tumma belgiale ja prosentteja on huiman 10,5%. Viime maistelusta on varmaan jo 2 vuotta. Nyt maisteltu versio taitaa olla myös tuota ikäluokkaa. Se on tietysti vain hyvä asia, sillä tämä olut vain paranee ikääntyessään.
Viimeksi maistellusta versiosta päällimmäisenä mielessä on vain sen vahva anismaisuus/lakritsisuus. Etiketissä Coca-Cola joulupukki lentää taivaalla hevosten vetämänä.

Tuoksussa edelleen päällimmäisenä yrttinen anis/lakritsi, mutta sen rinnalla myös hieman voista karamellimallasta ja vaniljaisuutta. Suutuntuma on melko täyteläisen pehmeä, mutta hiilihappoa on silti riittävästi. Maussa on nyt vahvasti esillä aikaisemman anis/lakritsisuuden lisäksi myös vaniljaisuus. Toki tästä löytyy myös belgihiivaisuutta ja piparisen jouluisia mausteita. Glögimäisiä jopa. Olut on melko kandisokerisen makeaa, eikä humalaa ole riittävästi kuivaamaan makupalettia.
Muistikuvat piti melko hyvin kutinsa, mutta ei tämä silti ole vielä mikään mestariteos, vaikka oikein hyvä olut onkin.

Pisteet 39/50 (8-4-8-3-16)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti