Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 8. tammikuuta 2011

Dupont Moinette Brune


Tämä belgialainen Dupontin panimo on ehkä tunnetumpi saisonistaan. Moinette Brune on tyyliltään dubbel ja 8,5% vahvuudellaan melko "väkeväkin" tähän tyyliin. Maltaita on käytetty neljää eri sorttia ja humalaakin olisi käytetty ehkä vähän "normia" enemmän. No, maistamalla sekin selviää.

Korkkikorkki poksahtaa auki komeammin kuin monessa samppanjapullossa. Vaahtokin tulee pullonsuusta varmasti ulos, ellei ole nopea.
Samea olut on väriltään vaaleahkon tumman ruskeaa ja vaahtoa muodostuu runsaasti, mutta se pienenee melko nopeasti. Tuoksun maltaisuus on hyvin hedelmäistä ja hedelmäisyys on lähes raikasta (mm. omenaa, hieman banaania). Hedelmien lisäksi tuoksussa on kandisokeria ja alkoholia. Suutuntumaltaan olut on melko hiilihappoista eikä hirveän täyteläistä.
Maku on melko kandisokerisen makea, belgihiivaisen mausteinen ja samalla hieman hapahkokin. Tuoksun aromit toistuvat melko samana maussa, mutta alkoholi on yllättäen paremmin piilossa. humala kuivattaa makua ihan sopivasti, vaikka se ei varsinaisesti havaittavissa olekaan.
En tästä nyt mitään ihmeellistä osaa sanoa. Ihan kelvollista, hieman epädubbelmaista tummaa alea. Vahvuuteen nähden ihmeen laihaa.

Pisteet 32/50 (6-3-7-3-13)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti