Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Red Stripe


"Red Stripe. It's beer. Hooray beer!" - sanoo oluen nettisivu. Viimeisimmän lausahduksen kanssa voin ainakin olla 100% samaa mieltä. Kyseinen nettisivu osoittautuukin huijaukseksi ja se ohjaa käyttäjän johonkin terveystalibanien sivuille... Jeps.
No niin, katsotaas nyt sitten viimein tämäkin eksoottinen tapaus Jamaikalta. Pullon nyt ainakin tunnistaa kaikki. Tämä on siis vaaleaa lageria ja prosentteja 4,7%. Aika tuttu yhtälö ainakin suomalaisille...

Olut on tyypillisen vaalean lagerin näköistä lähes ilman vaahtoa. Tuoksussa löytyy reilusti maissisen maltaista makeutta ja alkoholittomille oluille tyypillisempää muovisuutta. Aavistus yrttisyyttäkin löytyy. Suutuntuma on ihan mukavan liukkaan kevyt.
Hieman vetisessä maussa jyllää sama makea maissisuus ja hienoinen humalan aromi. Kyllä sieltä mallastakin löytyy, mutta selvästi vähemmän kuin maissia. Raaka-aineita on muutenkin käytetty hyvin säästeliäästi, vaikka onhan tässä enemmän makua silti kuin esim. Budweiserissa, mihin Red Stripeä voi aika hyvin verrata. Jälkimaku on sentään ihan mukavan kuiva. Kylmänä parhaimmillaan, älä siis päästä lämpenemään.

Jamaikallahan on ymmärtääkseni pirun kuuma koko ajan, joten voin hyvin ymmärtää että tämä on siellä suosittua ja yleisesti nautittua. Ainakin näin talvisessa Suomessa pisti lähinnä naurattamaan tällainen vetinen litku (katsotaan sitten kesällä uudestaan, jos katsotaan...), mutta... Hooray for beer anyway! Myllyn Prisma, 2€/0,33l.

Pisteet 14/50 (3-2-3-2-4)

1 kommentti:

  1. Lontoossa käydessä tää olut oli perkeleen hyvää...juurikin todella kylmänä. Sen jälkeen muutaman kerran Suomen maasta kaupasta ostaneen joutunut pettymään aika kovin.

    VastaaPoista