Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 4. tammikuuta 2011

Boon Oude Geuze


Lambiceja ei niin hirveästi ole tullut maisteltua, lähinnä joitain Cantilloneja. Niiden saatavuuskin on usein vähän kiven alla. Nyt kuitenkin lasiin päätyi Mallaskukosta saatava Boon Oude Geuze, eli maustamaton vanhan ja tuoreen lambicin sekoitus. Gueuze lausutaan yksinkertaisesti köös. Tällä yksilöllä on vahvuutta 6,5%.

Korkki napsahtaa kivasti auki ja lasiin kaatuu sameaa vaaleahkon oranssia juomaa lähes ilman vaahtoa. Parasta ennen on vasta vuonna 2029, eli veikkaisin mutu-tuntumalla oluen pullotuksen tapahtuneen 2009.
Tuoksu on hyvin kirpeän vihreän omenainen, sekä hieman sokerisen makea. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja varsin hiilihappoinen. Melko suuta supistavan hapan.
Maun happamuus ei ihan ole Cantillonien vertainen, mutta hyvin hapan kyllä silti. Maussa jyllää vihreän omenainen hedelmäisyys & villihiivan villit aromit, mutta kuiva, hieman yrttinen humalointi on silti mukavasti aistittavissa, mikä antaa oluelle mukavasti monimuotoisuutta. Sokerista makeutta on hitusen tasoittamassa happamuutta, mutta todellakin vain hitusen.
Lambicit on melko extremelaji, mutta kerran kun niihin tykästyy, niin loppua ei innostukselle ole näkyvissä. Mallaskukko, 8,90€/0,375l.

Pisteet 37/50 (8-3-8-3-15)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti