Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 3. helmikuuta 2011

Lapin Kulta Tuisku

Jäänyt vähän vähemmälle taas blogin kirjoittelu syystä että: uusia & mielenkiintoisia oluita ei juurikaan ole ilmestynyt (lähi)markkinoille viime aikoina ja toinen hifistely on vienyt myös aikaa. Siis hifistely siinä alkuperäisessä mielessä, eli äänentoistossa. Toki olutta tämänkin yhteydessä on nautittu, ei huolta.

Tämä uutuus-lappari on jäänyt ihan unohduksiin, mutta onneksi Raision Alkosta vielä löytyi pulloja. Turusta nämä on jo tyhjennetty. Olut ei siis ole tyypillisesti lager, vaan kerrankin ale. Se on pantu yhteistyössä Teerenpelin kanssa. Erikoisuutena oluessa on siinä on käytetty ikivanha rohto/maustekasvi siankärsämö + että olut on luomua. 4,7% Alkoholiprosenttinsa puolesta olut sopisi myös maitokauppoihin, missä sitä en kuitenkaan ole nähnyt.

Ensinnäkin täytyy mainita pullon tyylikäs ulkoasu kaikinpuolin. Teerenpelin tyyliin kuuluvasti patenttikorkkia käytetään, sinetillä varustettuna.
Sameahko olut on kuparisen punertavaa ja vaahtoa muodostuu kohtalaisesti, tosin se vähenee nopeasti. Tuoksussa on makeahkoa pähkinäistä mallasta, puista humalaa, sekä raikkaan hedelmäisen (omenainen) yrttistä mausteisuutta. Suutuntuma on odotetusti hieman ohut, mutta silti mukavan pehmeä, toisin kuin brittialet yleensä. Suomalainen vesi, maailman paras vesi...
Olut on hieman mietoa mutta maultaan kuitenkin ihan nautittava. Makupaletti on hyvin (kuivahkon) brittibitterin kaltainen, mutta siinä on lisänä siankärsämön tuomaa raikasta luonnonläheistä yrttisyyttä. Katkeroita on "vain" 25 EBUa, mutta ne tuntuvat riittävän ihan hyvin. Ainoa ihmetys onkin se, että miksi ollaan jumituttu 4,7%:iin, kun olisi voitu tehdä täyteläisempää ja maistuvampaakin alea?
Vähän epäileväisenä tätä ostin, mutta Tuisku yllätti kuitenkin ihan positiivisesti. Paras Lapin Kulta tähän mennessä ;). Suosittelen maistamaan olutta ennen kuin se loppuu. Alko, 3,98€/0,5l.

Pisteet 30/50 (6-3-6-3-12)

1 kommentti:

  1. En voi paljon muuta kuin yhtyä mielipiteeseesi. Sitä löytyi vielä ihan ruokakaupasta täällä PK-seudulla.

    Siinnä mielessä jännä olut, että jälkikäteen totesin että sehän on Lapin Kulta. Oli jotenkin sellainen helposti juotava janonsammuttajan luonne siellä takana piilossa, vaikka en tätä janoon joisi.

    VastaaPoista