Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Grønland Ice Cap Beer


Tämä "tanskalainen" olut on pantu Virossa Viru Õlu-panimossa ja väitetysti siinä on käytetty vetenä Grönlantin jäätiköstä irronneita jäälohkareita, mitkä sulaisi joka tapauksessa. Eräässä virolaisen lehden haastattelussa ei valmistaja kuitenkaan suostunut paljastamaan miten jäät viroon tuodaan, vedoten sopimuksiinsa. Vähän vaikeaa siis tuollaisia tarinoita on uskoa...

Olut on tyyliltään tumma lager ja alkoholia siinä on 6%. Olut on punertavan tumman ruskeaa ja vaahtoa muodostuu melko niukasti, sekä se katoaa nopeasti. Tuoksussa yllättää voimakas, kanelisen omenainen aromi. Luultavasti laaja maustereservi oluessa saa aikaan tuollaisen illuusion..? Lisäksi tuoksusta löytyy siirappista makeutta ja hieman alkoholia.
Suutuntumaltaan olut on pehmeää, mutta harmillisen köykäistä kuitenkin sopivalla hiilihappoisuudella. Maussa on myös karamellista maltaisuutta siirappisen sokerisuuden ja mausteiden lisäksi. Paahteisuutta ei löydy tippaakaan, mikä olisi tasoittanut edes hieman makeutta. Jälkimaku on lyhyt ja mausteinen, mikä maistuu minun suussani omenalle. Makuun tulee hieman lisää syvyyttä oluen lämmettyä.

Eipä tästä nyt mitään sen suurempia keksi sanottavaa, ihan ok tumma lager. Kyllähän tätä kokeilla voi, kunhan ei odota mitään suuria. Vaikka suutuntuma olikin melko pehmeä (+ hieman vetinen), en silti usko tuota jäätarinaa :). Alko, 3,20€/0,5l.

Pisteet 26/50 (5-3-5-2-11)

1 kommentti:

  1. "Ice Fjord Lager is a lager beer at 6 % which is brewed with the world's purest water from the ice cap, it has a dark red / brown color that ends with a white creamy foam. It is brewed on a special recipe with, among other anise, ginger, cinnamon, coriander which together give it a fresh and spicy taste, with slightly dark sweetness and a light touch of bitterness from the hops completes the experience." Joten onhan siinä mausteita (www.icecapbeer.com).

    BBC:llä on tuosta hämmentävä artikkeli: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5234194.stm jossa puhutaan inuiittien pienpanimosta, vaikka valmistajan sivuillakin kerrotaan että Virolaisessa pienpanimossa se valmistetaan.

    VastaaPoista