Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 22. helmikuuta 2011

Kevät tulee pikku hiljaa...

Kevät lähestyy (vaikkei uskoisikaan) ja pääsiäistäkin vietetään taas kohta. Alkoon saapuu sitä myöten myös ajankohtaan sopivia oluita, kuin myös maitokauppoihinkin. Toivottavasti nyt muutenkin Alko ryhdistäytyisi, sekä alkaisi ottamaan hieman useammin uutuusoluita listoillensa ja mielellään mielenkiintoisia sellaisia. Nykymeininki ei ainakaan ole kovin hyvin palvellut olutharrastajia. Toivomuslistalla olisi nyt ainakin yksi kunnollinen imperial stout ja reippaasti humaloituja aleja lisää.


Pääsiäisen ajankohta saattaa olla joillekin (kuten minulle..) mysteeri, joten tässä nyt lyhyt selvitys:

"Pääsiäinen sattuu eri vuosina eri aikaan, maaliskuun 21. ja huhtikuun 25. päivän välille. Pääsiäissunnuntain sijainti määräytyy ikivanhan säännön mukaan. Pääsiäistä vietetään ensimmäisenä sunnuntaina kevätpäiväntasausta (yleensä 21.3.) seuraavan täydenkuun jälkeen." - Ilmatieteenlaitos

Pääsiäisoluita toki nautitaan jo heti kun niitä saa =)


Alkoon alkaa valumaan tässä piakkoin liuta oluita, minkä joukossa löytyy vanhoja tuttuja ja täysin uusiakin putiikin hyllyille. Osa näistä on vain pääsiäiskauden oluita ja osa tulee vakituisesti valikoimaan. Vanhoja tuttuja on ainakin tanskalaisen Ørbækin ihan nautittava pääsiäiolut Påskebryg, sekä belgialainen St. Feuillien Cuvée de Pâques. Tavalliseen valikoimaan palaa myös vanha tuttu Anchor Porter, mitä itse ainakin innolla odotan. Myös aikaisemmin vain lippulaiva-Alkosta saatavilla ollut herkullinen humalapommi Hopfenweisse tulee vakiovalikoimaan.
Uutuuksia taas edustaa mm. belgialainen "peikko-olut" Cuvée des Trolls, suodattamaton lager Frühlingsbier, sekä kotimaiselta Sinebrychoffilta vahva 8% Suklainen. Muita listalla olevia uutuuksia tällä hetkellä: hollantilainen Budels Lentebok, sekä kirsikkainen Kirsch Bier.

Ei saa myöskään unohtaa norjalaisen klassikon Nøgne Ø Dark Horizonin paluuta vakiovalikoimaan tämän kuun lopussa - maaliskuun alussa.
DH:n 3rd Edition on voimakas 15,5% imperial stout, mihin on lisätty vahvaa espressokahvia. Kahvin ystäville saattaa siis ainakin maistua. Olut tulee sopivan pienessä 0,25l pullossa ja hintaa sillä on noin 9€. Kannattaa muistaa, että nämä menevät varmasti hetkessä, joten nopeus palkitaan.
Ostopäätöstä helpottaakseen voi blogistani lukea arvion oluesta samana päivänä, kun kyseistä tavaraa vain Turun Alkoista saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti