Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 22. helmikuuta 2011

Emelisse Barley Wine


Emelisse IPA vakuutti hieman erilaisella lähestymistavallaan ja monimuotoisuudellaan. Myös barley wine-tyyliä on panimolla lähestytty hieman erilailla kuin normaalisti. Olut on tyypillisen korkea alkoholipitoisuudeltaan, 10,5%, mutta humalaa on myös keitoksessa hieman enemmän, eli reilut 48 EBUa. Maltaisuus ei siis ole täysin pääroolissa niin kuin yleensä tyylin oluissa.

Väriltään olut on ruskean oranssista, sekä hyvin sameaa. Vaahtoa ei liikaa pinnalle muodostu, mutta se ei myöskään kokonaan katoa. Tuoksussa on käynyttä hedelmää, viinikumia, toffeista mallasta, hieman yrttisen mausteista humalaa, sekä myös alkoholia - mikä ajoittain tuoksahtaa vahvastikin.
Suutuntuma on melko täyteläistä ja vähähiilihappoista, ihan ok. Maku ei ole ihan niin makeaa, kuin voisi olettaa ja humalan yrttinen katkeruus tasoittaa maltaisuutta hieman liikaakin. Se herkullinen pähkinäinen toffeisuus jää hieman uupumaan. Maussa muuten viinikumia, käyneitä hedelmiä, appelsiininkuorta, sekä mausteisuutta. Maku olisi muuten ihan mukava, mutta alkoholisuus jyllää aika pahasti. Jälkimaku on melko katkera ja jopa aavistuksen IPAmainen.
Emelisse Barley Wine on ihan ok olut, mutta ei kovin hyvä tyylissään. Jää kertaostoksi. Alko, 4,50€/0,33l.

Pisteet 30/50 (6-3-6-3-12)

2 kommenttia:

  1. Juuri maistelin kyseistä Emelisseä, ja aika kuraa tuo on. Ensimmäinen maistamani barley wine, eikä kyllä erityisemmin vakuuttanut. Osaatko suositella jotain hyvää barley winea?

    VastaaPoista
  2. O'Hanlons Thomas Hardy's Ale (http://olutopas.info/olut/524/ohanlons-thomas-hardys-ale) - Siinä todella hyvä, ellei jopa paras barley wine. En tiedä mistä päin olet, mutta ainakin Turusta saa Uudesta Apteekista.

    Alkossa noita nyt ei paljon löydy.. No kannattaa se Flying Dogin näkemys tyylistä, eli Horn Dog ainakin katsastaa. Voittaa ainakin Emelissen. (http://oluenystava.blogspot.com/2010/05/flying-dog-horn-dog.html)

    VastaaPoista