Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 10. helmikuuta 2011

Ayinger Altbairisch Dunkel

'Die heilige Ayinger'

Ayinger on melko lailla laadukas panimo. Yhtään huonoa olutta heiltä en ole tainnut maistaa. Dunkel taitaa olla perinteisimpiä oluttyylejä Saksassa ja Suomessakin lähes jokainen on maistanut vaalean lagerin lisäksi myös tummaa lageria. Perusjuttuja siis, mutta tämänkin voi tehdä taidolla.
Hommasin juuri Alkosta nuo Riedelin olutlasit, mutta tässä tapauksessa olen sitä mielta, että Dunkel tarvitsee astiakseen vanhan kunnollisen ja rehellisen kolpakon.

Olut on punertavan ruskeaa ihan ok:lla vaahdolla.Tuoksussa limppuista makeaa mallasta, paahteisuutta, sekä hieman jotain epämiellyttävää pistävyyttä (suitsukemaista). Suutuntumaltaa tämä 5% olut on melko kevyttä, mutta silti sopivan täyteläistä. Maussa jatkuu tuo suitsuketyylinen pistävyys, mikä latistaa kyllä tunnelmaa. Muuten aika perus tumma lager. Luvattua kahvia ei juuri vilahdusta enempää näy. Melko kuivaa tämä on.

Juuri kun ehdin panimoa kehua, niin eteeni sattui se ensimmäinen heikompi tuotos. No, Ayinger säilyy edelleen mielessäni laatupanimona. Alko, 3,20€/0,5l.

Pisteet 26/50 (5-3-5-3-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti