Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 30. marraskuuta 2010

Urthel Saisonnière


Vallitsevaan pimeyteen, sekä kylmyyteen vähän auringonpaistetta tähän väliin. Oluen nimi tarkoittaa kausiluonteista, tällä kertaa siis melkoisen kesäistä olutta. Tämä Urthelin vaalea belgiale on vahvuudeltaan 6%. Oluessa on käytetty vehnää.
Eläväisen kupliva olut on samean vaaleankultaista komealla vaahdolla. Tuoksussa mausteista hiivaisuutta, banaania, sitruksia, yrttistä humalaa, sekä hieman vehnän happamuutta. Suutuntuma on kevyen keskitäyteläinen sopivalla hiilihappoisuudella. Kuten tuoksu, makukin on oikein raikas. Vehnäolutmaisia piirteitä on paljon. Lisäksi hieno yrttisen kuivattava humalointi, sekä potkua antavaa pippurisuutta. Jälkimaku on kuivan greippisen katkera.
Oikein hieno olut ja varmasti virkistävä kesähelteilläkin. Jääkaappikylmänä parilla kulauksella alas, ai että!

Pisteet 38/40

3 kommenttia:

 1. Tämä oli mukava olut, jolle itse annoin samat 38 pistettä. Kullankeltainen, samea olut, jossa on iso valkoinen vaahto, josta jää lasin reunoille hienoja pilviä. Tuoksu on raikas, hedelmäinen, aromaattinen, hieman hapan ja hiivainen, fiilikseltään innostava. Maku on tuoksun tapaan aromaattisen hedelmäinen, ei kuitenkaan kovin makea, vaan kuivuva, happamuutta ja lopussa pitkää yrttisyyttä. Raikas ja mukava juotava, sopivasti hiilihappoinen. Miellyttävä ja rehellinen saison, tasapainoista nautintoa.

  VastaaPoista
 2. Poistin tuon kommenttien valvonnan, kun ei tänne mitään asiattomuuksia kukaan ole kirjoitellut. Eli nyt viestit julkaistaan automaattisesti. Ei tule turhia sekaannuksia( esim. tuplaviestejä).

  En nyt jaksanut perehtyä asiaan sen tarkemmin, mutta ratebeerissa tätä ei ainakaan ole luokiteltu saisoniksi. Siitä huolimatta oikein hyvää :)

  VastaaPoista
 3. No katoppas, eipä tämä tainnut tyyliltä ollakaan saison. No, kuitenkin hyvää oli, selvillä saison -vivahteilla.

  VastaaPoista