Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Teerenpeli Pakkaspaavo


Lahtelaisen Teerenpelin panimon/tislaamon oluita on alkanut näkymään entistä enemmän kaupoissa ja tämänkin bongasin suht' pienestä Hirvensalon S-Marketista. Torin kulmalle avattiin myös hiljattain (onkohan vuosi jo sitten..) Teerenpelin ravintola. Kerran siellä käynyt ja onhan paikka ihan siisti ja panimon oluetkin perusvarmoja. Teerenpelin viskiä en tosin kehdannut vielä maistaa silloin paikan päällä..
Ennakkoon ajattelin Pakkaspaavon olevan tummaa lageria, mutta olut osoittautuikin aleksi, hyvähyvä. Prosentteja se sallittu määrä 4,7 t-%.
Miedohkosta tuoksusta irtoaa paahteista mallasta, hieman suklaata, rukiisen mämmistä mallasta, sekä aavistus lakritsitoffeetakin. Olut on miellyttävän pehmeää suussa ja hiilihappoja on maltillisesti. Runko jopa keskitäyteläinen. Maku on myös yllättävän runsas, mutta silti sopivan yksinkertainen. Rukiisen mämminen maltaisuus osoittautuu hallitsevaksi ja muut aromit tulevat perässä. Vähäinen humalointi on hieman sitruksista. Jälkimaussa pienoista vetisyyttä. Virhemakuja ei esiinny lainkaan.
0,75l Pullo suljettuna patenttikorkilla, sekä varustettuna tyylikkäällä ulkoasulla. Jotkut sanovat, että Teerenpeli on tylsän tasapaksu suorittaja, mutta näitäkin tarvitaan. Yksinkertainen, perinteisen hyvänmakuinen olut on aina tervetullut lasiini, tyylistä riippumatta. Taidanpa käydä tukemassa jatkossa tätä hienoa pienpanimoa enemmänkin Turun toimipisteessä. Hyvä talviolut, Maitokaupoista n. 6,50€/0,75l.

Pisteet 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti