Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 25. marraskuuta 2010

La Rulles Triple


Panimo on perustettu vuonna 2000 Belgian Rullesissa. Vaikka tämä onkin yksi Alkon jouluoluista, ei se silti edusta mitään joulua. Panimolla on siihen myös oma tuotos, La Rulles Bière de Noël. La Rulles Triple on vaalea, vahvan tripel-tyylin edustaja 8,4 t-% vahvuudellaan. Kuin myös Alkossa, niin myös minulle tämä on ensikosketus panimoon. La Rullesin 3 muuta olutta tullaan arvostelemaan myöskin blogissa tässä pikkuhiljaa, joulua rauhallisesti odotellessa.
Panimon jokaisessa etiketissä seikkailee tuo kummallisen näköinen vanha ukko. En siitä kyllä sen enempää historiaa tiedä. Tällaisilla hahmoilla saadaan kyllä luotua mystisyyttä ja mielenkiintoisuutta tuotteeseen paljon helpommin. Esimerkkejä kyllä riittää olutmaailmassakin. Olut tulee isossa pullossa. La Rullesin oluita ei kyllä edes taida saada pienessä pullossa..?

Olueen muodostuu komea vaahto ja väri on tummempi, kuin tripeleissä yleensä. Raikas tuoksu on hyvin hedelmäinen, tyyliin kuuluvan pippurinen, hieman hiivainen, sekä yllättävän (aromaattisen) humaloitu myös. Suutuntuma on pehmeän keskitäyteläinen, sekä yllättävänkin hiilihappoinen isosta vaahdosta huolimatta. Tähän voi siis huoletta kaataa kunnon vaahdon.
Maku on normi-tripeliä selvästi kuivempi. Siinä on myös greippisen katkera, hieman havuinenkin humalointi hyvin esillä. Tämän lisäksi on hieman sitä belgihiivaisuutta, sekä terävää pippurisuutta. Tämä on melko saisonmainen tripel.
Jälkimaku on greippisen kuivan katkera. La Rulles Triple on kertakaikkisen hieno olut ja hyvä aloitus tämän panimon tuotoksiin. Kallistahan tämä on kuin mikä, mutta laatuun nähden kuitenkin juuri ja juuri hyväksyttävää. Alkoista, 11,08€/0,75l.

Pisteet 40/50

(A.L.vE.S:lle; Sinulle sattui melko varmasti pilaantunut pullo, tai jotain muuta aivan käsittämätöntä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti