Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 11. marraskuuta 2010

Fuller's Old Winter Ale


Korkataanpas nyt blogin puolellakin "ensimmäinen" joulu-/talviolut. Valinta osuu tämän perinteisen englantilaisen, yhden suosikkipanimoni tuotokseen. Ennakkoon arvailisin, että Old Winter Ale saattaisi olla hieman samankaltainen panimon ESBin kanssa. Katsotaan..
Pullon sisältö on ulkonäöltään ainakin melko samankaltaisen punaruskea ja vaahtoakin syntyy. Tuoksussa kuivan puista humalaa, rusinatoffeista mallasta, hieman paahdetta, ehkä aavistus lakritsiakin. Melko miellyttävä ja monipuolinen, ja kyllä tämä erilaista on kuin ESB, vaikkakin samankaltainen pohjavire tässäkin on. Maku on yllättävän (tammisen) kuivan rapsakka. Katkeroita onkin runsaat 50 IBUa. Maussa päällimmäisenä rusina ja hieman voinen toffeisuus. Aavistus paahteista kahvia ja lakritsia näiden alta. Jonkinlaista mausteista otettakin löytyy. Humalointi on brittimäisen puisevaa (hyvällä tavalla ;) ja reilua, kuten jo todettukin. Oluen jo hieman lämmettyä, huomaan että diasetyyliä (voiaromia siis..) löytyy enemmänkin, muttei siltikään haitaksi asti.
Talviolueksi tässä on aika vähän prosenttia, 5,3%. Runkoa ja lämmittävyyttä tässä kaipaankin eniten, vaikka onhan tämä näinkin ihan virkistävä talvikauden olut. Eli takaetiketin "Perfect for a cold winters evening." -fraasia en allekirjoita.
Kaikenkaikkiaan Old Winter Ale on taattua Fuller's-laatua - vaikka oli silti pienoinen pettymys. Tämän taistelupari Alkon jouluoluista on Samuel Smith's Winter Welcome Ale. Ostopaikka Alko, 3,71€/0,5l.

Pisteet 35/50

Soundtrackina tälle hienostuneelle oluelle toimi oikein hyvin Bachin Violin Concerto BWV 1051 & 1052. Tosin, Bach kyllä toimii lähes minkä tahansa oluen kanssa. (No, ehkei "menomäyriksen" kanssa ihan niin hyvin ;D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti