Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Liefmans Cuvée-Brut


Tykkään kirsikoista ja siten myös (yleensä) kirsikkaoluista, yllätys. Jopa tyttöjen suosimasta Lindemansin Kriekistä pidän, vaikka se onkin hieman liian makea. Tämän pitäisi ainakin nimensä puolesta olla hivenen kuivempi kuin esim. tuo mainitsemani "limu". Mitään Cantillonin Kriekiä on kuitenkin turha odotella. Prosentteja tässä belgissä on melko reippaastikin tyyliin nähden, 6 t-%. Etiketissä luvataan myös hedelmää olevan oluessa min. 6%. Pullo tulee juhlavassa kääreessä ja on korkki-korkilla suljettu.
Olut on tumman punaista pinkillä reilulla vaahdolla, mikä katoaa hiljalleen, muttei kokonaan. Kaunis olut. Tuoksussa runsaasti makeahkoa mutta myös kirpeää kirsikkaa, hieman hapanta hiivaisuutta. Olut on keskitäyteläistä ja kuplivaa (ellei kaada kunnon vaahtoa).
Maku osoittautuu onneksi kuivahkoksi, vaikka sokerista makeutta toki silti on reilusti. Kirsikat luonnollisesti hallitsevat makua, mutta kolmella eri tapaa samanaikaisesti; makeana, kirpeänä, sekä happamana. Alkoholi antaa hyvän rungon, mutta muuten pysyttelee pois näyttämöltä. Pitkä jälkimaku on yllättävänkin kirpeä (limakalvoihin tarttuva) ja miellyttävän kuiva.
Liefmansin Cuvée-Brut on itse asiassa oikein hyvä hedelmäolut. Ehdottomasti ostan lisää. Yksi Alkon jouluoluista, 4,84€/0,375l.

Pisteet 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti