Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 27. marraskuuta 2010

Brooklyn Local 2


New Yorklaisen Brooklyn-panimon toinen Belgiaa olutmaana kunnioittava olut. Local 1 oli vaalea (belgi)ale ja nyt maisteltava 2 tumma (belgi)ale. Prosentteja oluessa on 9%.
Kuten Belgiassa on tapana maustaa oluita, niin näin on tässäkin tehty. Villikukkahunajaa, appelsiininkuorta, sekä tummaa kandisokeria. Myös humalat, (belgi)hiiva, sekä maltaat on Euroopasta. Eli amerikkalaista tässä ei loppuen lopuksi hirveästi ole muuten kuin panimon tietotaito. Pullo etiketteineen on erittäin tyylikäs ja arvokkaan oloinen. Pullo on suljettu luonnonkorkilla.


Olut on hyvin tumman ruskeaa hienosti kestävällä, ja pitsiä lasin reunoille jättävällä vaahdolla. Tuoksussa mausteisen belgihiivaisuuden lisäksi hunajaa, appelsiinin kuorta, karamellia, tummaa suklaata, sekä aavistus lakritsia. Suutuntuma onkin sitten yllättävän kevyt ja tyyliin sopimaton. Yleensä juuri jenkithän loistavat hyvässä suutuntumassa oluissaan.
Maku on melko tuoksun kaltainen, vaikka belgihiivaisuus on vielä vahvemmin esillä. Kyseinen aromi ei miellytä kaikkia ja niitä joita se ei miellytä, suosittelenkin jättämään oluen kylmästi hyllyyn. Alkoholi maistuu epämiellyttävästi myös hieman, mutta vain siis hieman. Olut ei kuivu loppua myöten ihan niin kuin toivoisi, joten humalaa olisi voinut laittaa vielä kourallisen lisää keittoon.

 Brooklyn Local 2 on hyvä olut, mutta se ei yksinkertaisesti pärjää aidoille, hyville belgialaisille oluille. Olisin toivonut tähän jotain amerikkalaista kosketusta, vaikka humalointiin, missä he ovat erittäin eteviä. Kaikesta huolimatta suosittelen maistamaan. Alko, 12,90€/0,75l.

Pisteet 36/50

1 kommentti:

  1. Tätä oon kaks kertaa maistanut ja nyt omassa hyllyssä odottaa kaksi pulloa. Huomasin vaan toisella maistamis kerralla, että oluen pitää todellakin olla kylmää, liian lämpimänä aika mitään sanomatonta, mutta kylmänä pidin tästä. Omat pullot kaappiin kylmenee ja joku vkonloppu maisteluun, kenties omaankin blogiin sitten jotain kirjoittelen asiasta.

    Sun blogis on mielenkiintoinen ja maanläheinen, ei liian hienoja arvosteluja vaan sellaisia joita normi tallaajakin ymmärtää. Tuun varmaan tätä kautta tutustumaan moneen olueeseen ja hankkimaan niitä omaankin maisteluun.

    VastaaPoista