Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 23. marraskuuta 2010

La Trappe Puur


Uutuuksia tipahtelee nyt hieman yllättävältäkin suunnalta, nimittäin Hollannin ainoalta trappisti-panimolta, De Koningshoevenilta. Belgiassa sijaitsevilta trappisteilta en kuitenkaan odota mitään liikehdintää, eikä oikeastaan ole mitään tarvettakaan.
Tämä kevyt uutuus on luomua, mihin nimikin viittaa, Puur = puhdas. Alkoholia tässä suodattamattomassa belgityylisessä alessa on maltilliset 4,7 t-%. Muita uutuuksia on myös mm. panimon vahvimman trappistin, La Trappe Quadrupelin tammitynnyrikypsytetty versio - kuten trendinä nykyään on.

Puur on vain vähäisen sameaa, haalean kultaista olutta. Vaahto ei säily ihan niin hyvin kuin odotin, mutta on sitä pinnalla vähän koko ajan.
Tuoksu on mielenkiintoisen suolainen, sekä ruohoisen & yrttisen humaloitu. Tuoksun mallas on viljaisen puhdasta ja hieman tallimaisuuttakin esiintyy. Vaikka tämä on vain 4,7%, niin vetinen se ei ole, toki kevyt. Maku on kuin belgialaisen saisonin ja saksalaisen pilsin yhdistelmä, missä vielä lisäksi runsasta suolaisuutta sekä maanläheistä tallisuutta. Jälkimaku on humaloidun rapsakka. La Trappe Puur on erilainen trappisti, kevyen raikas, mutta silti monimuotoinen ja runsas. Tämä todellakin yllätti positiivisesti. Puur kannattaa nautiskella jääkaappikylmänä, jolloin rapsakka humalointi ja puhtaan viljainen mallas pääsee oikeuksiinsa.

Pisteet 36/50

4 kommenttia:

  1. En tiedä. En oo kyl vähään aikaan käyny Kupittaan Citymarketissa, mistä useimmiten bongaa ne uutuudet. Stockalla ei näkynyt.

    VastaaPoista
  2. Manhattanilla ainakin.

    VastaaPoista
  3. http://www.k-supermarket.fi/kaupat/kauppa/?kauppa=15 Helsingissä löytyy ainakin tuolta.

    VastaaPoista