Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 27. marraskuuta 2010

Insanely Bad Elf

Sattumalta valikoituneet lasinaluset saattaa olla ehkä hieman vihjailevat... =)

Tämä tonttu myöhästyi hieman muihin monopolin jouluoluihin nähden, mutta parempi myöhään kuin...
Insanely Bad Elf on yksi englantilaisen Ridgeway-panimon jouluolutsarjasta. Sarjan ensimmäinen paha tonttu on simppelisti Bad Elf 6,0%. Oluen alkoholipitoisuuden piti kasvaa jokaisessa oluessa 1,5% ja näin olikin neljänteen Criminally Bad Elfiin asti (10,5%). Tämä on kuitenkin 12% sijaan "vain" 11,2%, tiedä sitten mitä tapahtui.
Etiketissä olut luokitellaan imperial red aleksi, mikä taitaa olla vain alias barley winelle (ohraviini). Muista pahoista tontuista poiketen tämä tulee 0,33l pullossa, mikä luonnollisesti on ihan hyvä asia.
Insanely Bad Elf taitaa olla yksi niistä oluista, joista joko tykkää tai ei.
Tummahkon kupariseen olueen muodostuu vähäsen melko nopeasti katoava vaahtokukka. Tuoksu on hyvin marjainen, toffeisen maltainen, sekä hieman alkoholinen. Suutuntumaltaan olut on melko täyteläistä, vähähiilihappoista ja tahmeaa. Toisin sanoen liköörimäinen, kuten makukin melko lailla. Mausta tulee melko lailla mieleen makea likööri tai jokin jälkiruokaviini. Siirappisen, hilloisenkin sokerista marjaisuutta (ilmeisesti ruismallas), toffeista mallasta, sekä makupalettiin sopivaa alkoholia (ei siis häiritsevää). Lopussa makeutta tasoittaa puisen kuiva humala melko hyvinkin.
Lämmittävää tämä on, kuten talvi vaatiikin. Luulenpa että tämä talvi tulee vaatimaan vielä parisen pullollista lisää tätä tavaraa.
Insanely Bad Elf on ihan onnistunut barley wine, vaikkei tätä ihan varauksetta voi kaikille suositellakaan. Etikettikin toki jo varoittaa hyvin ennakkoon arempia maistelijoita... Alko, 3,58€/0,33l.

Pisteet 38/50

4 kommenttia:

 1. Maukasta ja erottuu Alkon 27 joulu-oluesta makean vahvana.

  VastaaPoista
 2. 23 Jouluolutta tuli tänä vuonna Alkoon. No, joulu- ja "joulu"olutta... Kausioluita paremminkin.

  Tämä tonttu on kyllä vakuuttava. Täytyy vielä pari pulloa hakea varastoon :)

  VastaaPoista
 3. On muuten mennyt nopeasti kaupaksi tämä tonttu tänä vuonna (2012), eli kannattaa nopeasti hakea omansa!

  VastaaPoista
 4. Heitänpä tähän nyt oman mielipiteeni vielä jatkoksi, vaikka oletkin arvioinut Alkossa aiemmin ollutta versiota tästä. Nimittäin tuossa eilenillalla kävin kaivelemassa kellarista vuoden 2012 Insanely Bad Elfin, siis kolmisen vuotta kypsytellyn. Jo tuoksussa tuntui läpitunkeva alkoholisuus, vaikka tuoksun portviinimäisyys miellyttikin nenääni. Maussa oli sellaista hedelmäkakun makeutta, josta sinällään pidin, mutta joka kehittyi ällömakeudeksi, ja tietenkin sitä jumalatonta alkoholisuutta, jota tämä panimo ei vaan saa piiloon korkeissa prosenteissa. Hyh, ei ole kyllä meikäläisen oluita nämä. Criminally Bad Elf tosin oli vielä tätäkin hirveämpää kuraa. Barley Wine on hieno tyyli, jos sen hallitsee, kuten Plevnan Barley Wine aikoinaan. Sitä on vaikea ylittää.

  VastaaPoista