Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Panimoravintola Koulu & Hartwall Juhla-Aura IVA


Turun kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi (ja ehkä osittain kritiikin vuoksikin..) Hartwall halusi panna juhlaversion Aura-oluesta Panimoravintola Koulun kanssa. Juhla-Auran pitäisi olla pantu alkuperäisen Auran reseptillä ja vahvuutta on näin ollen 5,2%. Tyyli siis vaalea (suodattamaton) lager. Raaka-aineita en nyt oikein löytänyt mistään tähän hätään, muuta kuin että oluessa on käytetty tshekkiläistä Saaz-humalaa. Lähden kuitenkin siitä olettamuksesta, että olut on täysmallasolut, eikä mitään tärkkelyksiä olisi sekaan pistetty.

Kuten kuvastakin jotenkuten näkee, niin olut ei niin hirveän sameaa kuitenkaan ole. Vaahto ei hirveän kauan säily, mutta sopivan pitkään kuitenkin.
Tuoksu on harmillisen mieto, mutta kyllä sieltä puskee tuo aromaattinen tshekkihumala ja hieman voinen mallaskin. Olut on suutuntumaltaan pehmeän keskitäyteläistä, hieman liukasta ja hiilihappoa on silti ihan riittävästi. Oikein hyvä suutuntuma itse asiassa.
Maku on kuin mietoa tshekki-pilsiä. Mallaspohja on vaalean leipäinen ja hyvin voinen ja tuoretta yrttistä & ruohoista humalaakin on käytetty suomalaiseen lageriin hyvin avokätisesti. Harmillisesti jotain outoa imelän tärkkelysmäistä bulkkilagermaisuutta löytyy kuitenkin taustalta, tai sitten vain kuvittelen..? Ehkä tuo on se Hartwallin "kosketus" olueen? Onneksi tuota outoutta ei hirveästi mausta löydy ja oluesta jää kuitenkin positiivinen mielikuva.
Katkeruutta ei hirveästi ole (nyky-humalapommit on varmaan pilannut aistini jo muutenkin...) mutta maku kuivuu kiitettävästi loppuun.

Juhla-Aura erottuu hyvin edukseen tavallisesta Aurasta, vaikkei mikään makupommi olisikaan. Lempeä ja maistuva sessio-olut Koulun hienossa ympäristössä nautittavaksi. Oluen voi bongata Koulun lisäksi Apteekistakin, ja johan kansa parantuu ;)

Pisteet 30/50 (5-3-6-4-12)

[Edit 25.3.11.] Olut onkin suodatettu yllä väitetystä huolimatta.

5 kommenttia:

 1. Olut ei ole suodattamaton, vaan on suodatettu.

  VastaaPoista
 2. Mors. Humala on Saazeria eikä Zatecia.

  VastaaPoista
 3. Korjattu. Mistäköhän minä tuon Zatecin tuohon keksin...

  VastaaPoista
 4. Saaz (saksalainen nimi) = Žatec (tšekkiläinen nimi) eli sama asia, tšekkiläinen kaupunki, joka on tunnettu humalastaan. Saazer = saazilainen (saksaksi).

  VastaaPoista