Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Anchor Porter


On hienoa saada tämä maineikas portteri takaisin Alkoon. Vielä parempi siksi, kun en tätä aikoinaan kerennyt maistaa. Jonkun verran jo jenkki-porttereita testattua, olen todennut että niitä yhdistää yleensä silkkinen pehmeys ja amerikkalaiset kirpeän sitruksiset ja pihkaisen havuiset humalat. Ne antavat omanlaisensa syvyyden makuun, mitä taas ei tyypiillisesti löydy eurooppalaisista porttereista. Prosentteja löytyy 5,6%.

Koska olen laiska, kopioin tähän suoraan Olutoppaaseen tekemäni arvion oluesta:

"Mustaa, mustaa.. Ja onpas vielä komea beige vaahtokin. Tuoksussa palanutta siirappia, aavistus kahvia, tummaa suklaata, viinirypäleitä ja hieman sitruksista humalaakin on aistittavissa. Yllättävän hedelmäistä menoa. Suutuntuma on liukkaan keskitäyteläinen vähäisellä hiilihappoisuudella. Maku tuo hieman mieleen makeat, ei niin paahteiset kuin humalaisetkaan balttiportterit. Maussa löytyy syvyyttä. Ensimmäisellä tasolla on hieman palanutta tahmeaa siirappia, toisella paahteista mustaa kahvia, kolmannella hedelmäistä rypälettä, neljännellä tummaa suklaata ja niin edelleen. Maku on melko kuiva. Hyvä comeback Alkoon ja tulee rustattua ostoslistaan jatkossakin."

Lisäisinpä tähän vielä, että nyt toisella maistelukierroksella humalointi tulee hieman paremmmin esiin, mutta pysyttelee silti tyylikkäästi taustalla. Kaikin puolin mainio portteri ja voin lämpimästi suositella kokeilemaan. Itse asiassa tämä on ensimmäinen tuontiolut Alkossa, kun on tullut mieleen, että voisi ostaa kerralla vaikka "six-packin" hitaasti nautiskeltavaksi. Hintakin on nykymeiningillä melko kurissa. Alko, 3,38€/0,355l.

Pisteet 39/50 (8-4-8-3-16)

[Edit] Oli muuten 200:s postaus! Kippikset sille! :pint:

1 kommentti:

  1. Kippikset postauksien määrälle...pitää tuota käydä itekin alkosta ostaa testiin.

    VastaaPoista