Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Nøgne Ø Imperial India Pale Ale (#500)


Kuten (myös Alkosta saatava) Nøgnen #100 juhlistaa panimon sadatta pantua erää, niin tämä juhlistaa jo viidettä sataa. "Satasen" tyyli on ehkä hieman epämääräinen (joku heitti ilmaan black IPAn..), mutta tässä se on täysin selviö, eli tupla-IPA (Double IPA=DIPA) on kyseessä. Oluessa ollaan lähdetty liikkeelle avainluvulla 5. Maltaita on 5 erilaista, humalia 5 ja alkoholiprosentti on näiden yhteenlaskettu luku, eli 10%. IBUja eli katkeroita oluessa on huimat 100. #1000:sta mielenkiinnolla odottaen...
Oluen aromihumalointi on pääasiassa toteutettu uusiseelantilaisella eksoottisen hedelmäisellä Nelson Sauvin-lajikkeella. Itse fanitan kyseistä lajiketta kyllä ihan kybällä.
Ohramaltaan lisäksi löytyy vehnämallasta, ruismallasta, kuin myös kauramallastakin.
Hintaa tälle tulee Alkossa jonkin verrankin (~8€) mutta kuten on jo ennenkin todettu, niin tämä on pienpanimotuote ja raaka-aineissa ei ole säästelty.

Ulkonäöltään tämä on melko tyypillisesti hieman tummempaa, kuparisen väristä olutta. Vaahtoa muodostuu niukanlaisesti.
Ensituoksahdus lasista tuo jo hymyn naamariin. Eksoottinen hedelmäisen raikas & havuinen Nelson Sauvin-humala dominoi tuoksua, mutta taustalta löytyy kuitenkin vielä helposti monipuolinen mallaspohja sekä muut humalalajikkeet.
Imperial IPA on hyvin täyteläistä ja pehmeää matalahkolla hiilihappoisuudella.
Maku on tällaiseksi humalapommiksi silti varsin monipuolinen. Toki Nelson on pääroolissa, mutta taustalla on koko ajan hyvin vankka viljainen, aavistuksen paahteinen, kaurainen, sekä hieman toffeinenkin erittäin monipuolinen mallaspohja. Maku on kuin hyvin humaloitu IPA + tuhti barley wine. 10% ei varsinaisesti maistu oluessa, mutta tuntuu kyllä muuten (=lämmittävyytenä).
Maku kuivuu kiitettävästi loppuun, vaikka pikkaisen kovempaa puraisua hieman silti odottelin. Olut kannattaa nauttia viilennettynä, muttei ihan jääkaappikylmänä.

#500 On nautiskelijoiden olut, ehdottomat suositteluni! Alko, 8,29€/0,5l.

Pisteet 43/50 (9-3-9-4-18)

3 kommenttia:

 1. Ei perhana! Huippu saitti ja pyyteetöntä. En löytänyt Hartwallin Gourmeeta vaaleaa ja sinun vakuuttavaa mielipidettä asiasta. Ainakin safkaa laittaessa hyvää tavaraa. Menee muuten linkitykseen tämä sivu kun sinne asti pääsen. Hienoa duunia!

  VastaaPoista
 2. Enpäs ole noita Gourmeita vielä maistanutkaan :). Mielenkiinto ei ilmeisesti ole herännyt tarpeeksi kyseisten oluiden kohdalla... Nykyäänkin tulee jo niin paljon kaikkea uutta joka tuutista, ettei millään pysty kaikkea kokeilemaan. Kivat sivut löytyy sullakin!

  VastaaPoista
 3. Vaalea Gourmet ei itse asiassa ole täysin huono. Tumma taasen sitä itseään.

  Rmasa

  VastaaPoista