Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Orkney Raven Ale


Brittioluiden pullot ovat usein mukavan informatiivisia. Uskalletaan kuvailla (välillä yksityiskohtaisestikin) miltä olut oikeasti saattaa loppukäyttäjälle maistua niiden ainaisten "tunturipurojen" sijaan.
Raven Ale on samalta panimolta, kuin taannoinen testaamani Dragonhead. Maitokauppoihin on muutenkin saapunut nyt urakalla oluita Orkneylta ja mieli tekisi toki testata ne kaikki, kunhan budjetti taas sen sallii...

Raven Ale on vahvuudeltaan 3,8% ja tyyliltään golden ale. Golden ale on tyypillisesti kevyt, reippaasti humaloitu, virkistävä sessio-olut. Oluessa on käytetty Fuggles- ja Goldings-humalalajikkeita. Mallaspohjana käytetty pääosin pale ale-mallasta, mutta myös crystal- ja amber-mallasta.

Pitsiä muodostuu nätisti lasin reunoille vaahdon hiljalleen kadotessa. Tuoksu on hyvin karamellisen keksimäisen maltainen, hieman appelsiinisen hedelmäinen, sekä jonkin verran ruohoisen humaloitu. Mallaspohja on erityisen maukas tässä.
Suutuntumalta odottaisi prosentteja tuijottamalla vetisyyttä, mutta näinkään ei asia ole. Kevyttä olut toki on, mutta enemmänkin öljymäisellä koostumuksella ja hiilihappoakin on sopivasti tyylille.
Maku on samalla makea ja kuiva. Mainio mallaspohja meinaa varastaa shown, millaista minulle oikeastaan hyvin harvoin tapahtuu oluiden maailmassa.
Toki oluessa on humalaakin annosteltu asiaankuuluvasti reilulla kädellä. Maku on karamellinen, pähkinäinen, keksinen, greippinen, ruohoinen ym..
Humalaa on (helposti) riittävästi kuivaamaan maun, vaikkei tuntuvaa puraisua missään vaiheessa oikein tapahdukaan. Olut on hyvin tasapainoinen ja raikas. Raven Ale onnistuu itse asiassa haastamaan jopa tyylin suosikkini, Harviestounin Bitter & Twistedin.
Noin 5 eurolla tämä kaupasta irtosi, mutta suosittelen kyllä silti testaamaan, jos jostain bongaat.

Pisteet 35/50 (7-3-7-3-15)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti