Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Nøgne Ø Dark Horizon 3. edition


Horisontti pimenee taas. Yhtenä olutharrastajien vuoden kohokohtana voidaan pitää norjalaisen hurjasti kasvavan pienpanimon, Nøgne Ø:n, lippulaivatuotteen 3. tuleminen. Minun ensimmäinen DH myös, vaikka jonkun aikaa on jo kerennytkin harrastamaan, mutta aiemmat horisontit on vain jotenkin lipuneet sormien välistä ja herätys on tullut liian myöhään.

Historian havinaa...
0,25l pikkupullo tulee tyylikkäässä hieroglyfeillä koristellussa metallipurkissa ja luo oluelle arvokkaan olemuksen, mitä siltä kyllä 40€ litrahinnalla saa odottaakin.
Tyylinä siis imperial stout kahvilla ja sokerilla maustettuna, vahvuus 15,5% ja IBUja tasan 100. Aikamoiselta kuulostava setti, eli ei kun maistamaan!Jääkaapissa puolisen tuntia riittää, niin pääsee heti käsiksi kaikkiin aromeihin.
Olut ei olekaan pikimustaa, vaan sakean colan väristä. Jotain vaahdon tapaista pinnalla lilluu. Tuoksussa herkullista palaneen paahteista espressoa, reilusti sokerista makeutta, aavistus (soijaista) nahkaa ja vain hitusen alkoholia.
Suutuntuma on lämmin, pehmeän täyteläinen ja vähäisen hiilihappoinen. Yllättävän helppo näin korkeaprossaiseksi, ei pala suu. Tai eihän se viskeissäkään pala... ;)
Maussa huomaa heti samankaltaisen puolukkaisen/karpaloisen marjaisuuden, mikä löytyi Brewdogin samankaltaisesta ekstremeoluesta, Tokyo*sta. Kahvi on tässä kuitenkin se päämaku. Se on hedelmäisen paahteinen. Maku on myös hyvin makea, mistä kaikki eivät ehkä pidä. Edelleen alkoholi on piilossa merkillisen hyvin. 100 IBUn humalat takaa maun kuivuuden, vaikka katkeraa tämä ei ole. Jälkimaku on mukavan pitkä, kuten odottaa saattaa.

NØ DH3 on mielenkiintoinen olut ja parhaimmillaan nautittuna pienissä erissä ja monia eri aromeja arvuutellessa ja pähkäillessä. Täytyy sanoa, että pidin kovasti tästä oluesta ja 2kpl ei taida riittää minulle. Pari pulloa pitää vielä ainakin hakea tulevaisuuden varalle ja kyllähän tällaiset oluet vielä kypsyy monta vuotta pullossa. Suosittelen kokeilemaan!

Pisteet 42/50 (9-3-9-3-18)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti