Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Dubuisson Cuvée des Trolls


Jahas, peikko-olutta Belgiasta. Tämä on yksi tämän vuoden Alkon pääsiäisoluista ja panimosta ei ennakkoon mitään havaintoa. Olut on 7% vaaleaa belgialea. Erikseen huomioitavaa on kuitenkin hyvin kallis Alkon litrahinta,12,92€. Olut tulee siis pienessä 0,25l pullossa. Alkaa oikeasti pikkuhiljaa tuntua siltä, kuin koko putiikin katteet revittäisiin tuontioluista... Toivottavasti olen väärässä ja hintoihin vaikuttaa jokin muu seikka. Silti. Toivon kovasti, että eläisin vielä joskus vapaan kaupan Suomessa.

Olut on tuoksultaan yrttisen & ruohoisen humalainen, belgihiivainen, hieman sokerisen makea, sekä viljaisen maltainen. Tuo mieleen itse asiassa hieman Rullesin panimotuotteet.
Maku vahvistaa myös tätä käsitystä humalan ollessa eniten pinnalla, mutta tämä on selvästi kepeämpää. Olutta on kritisoitu mauttomuudesta, mihin en kuitenkaan voi täysin yhtyä. Jälkimaussa alkoholi harmillisesti nostaa päätään jonkin verran, muttei kuitenkaan häiritsevästi.
Olut ei kuitenkaan hirveästi herätä ajatuksia mihinkään suuntaan ja on melko neutraali. Lisää luonnetta kaivataan.

Pisteet 32/50 (6-3-6-3-14)

3 kommenttia:

 1. Juttelin tuossa erään Alkon työntekijän kanssa ja sain kuulla, että korkeissa hinnoissa on ainakin osaksi kyse oluiden olemattoman katteen parantamisesta. On se kurjaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän se kate pitäisi siirtää siihen osastoon, mikä eniten niitä ongelmia aiheuttaakin. Nythän viina on halvin alkoholituote koko putiikissa. Alkon kehoitukset ja puheet vastuulliseen alkoholin käyttämisen puolesta on täysin ristiriidassa tekojen kanssa.

  Jos taas jättäisi protestiksi ostamatta Alkon oluita, niin kohta ei edes ole enää, mitä ostaa.. On tämä vain välillä niin nöyryttävää olla suomalainen Suomessa.

  VastaaPoista
 3. Näin on. Enpä tunne ketään, joka olisi "hienoilla" oluilla juonut itseään hengiltä.

  VastaaPoista