Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 2. kesäkuuta 2011

Alkossa kesäisiä olusia

Alkon kesäoluet ovat taas tulleet raikastamaan meidän olutihmisten kesälomia & rientoja. Yksi minulle vanha mielenkiintoinen tuttu löytyy myös näiltä listoilta, nimittäin Norjan ihmepanimo Nøgne Ø:n Saison. Maistoin kyseistä olutta ekan kerran joitakin vuosia sitten, kun se oli Alkon poistuvien listoilla ja nappasin sitä pullollisen alelaarista saunaolueksi. Tähän aikaan hiivat pullossa + kaikenmaailman erikoisuudet eivät olleet mitenkään tuttua alkavalle oluenharrastajalle, joten hiivat tuli tietämättä kaadettua kaikki kerralla lasiin, mutta NØ Saison maistui silti mainiosti.
No, nyt pääsee testaamaan olutta ilman kaikkia hiivojakin mukana :)

Listalla on uusia tuttavuuksia ja sopivasti löytyy myös eri tyylin oluita. Toki uutuuksia saisi olla vielä ainakin kolminkertaisesti tähän nykyiseen verrattuna ja hinnat puolta halvempia, mutta aina ei voi voittaa... joskus sitten...

Mielenkiintoisimpiin uutuuksiin blogistin mielestä lukeutuu Mikkellerin baseball-henkinen purilaislager Burger & Bun L.A. Lager, mistä tavallinen vaalea lager on varmasti myös yhtä kaukana kuin vaikkapa Los Angeles Tanskasta. Molemmat saisonit Nøgneltä ja belgipanimo Rankelta ovat myös erittäin tervetulleita.

Yksi turhimpia valintoja taas on mielestäni omenalla maustettu hedelmäolut Neuzelle Apfel Bier. Missä on kunnon janontappajat, lambicit, listalta, kysynpä vaan??? No onneksi sentään yrttisen raikasta saisonia saatiin...

Ne varsinaiset kesäoluet löytyy kuitenkin olutravintoloista ympäri maan ja mielellään vielä terassilla auringonpaisteessa nautittuna. Käykää ulkona ja nauttikaa kesästä ja oluesta ja molemmista vielä yhtä aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti