Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 9. kesäkuuta 2011

Nøgne Ø Blonde


Blondia oli kiva katsella. Kello oli noin viisi iltapäivällä ja ulkona paahtava helle. Bongasin hänet kaupasta hyllyjen luota. Ulkonäöltään hän oli kauniin ruskettunut ja päästään täysin vitivalkoinen, vaikkei mikään vetyperoksidi ollutkaan. Vein hänet kotiini urheilullisella Volvo-merkkisellä autollani. Saavuttuamme perille, annoin hänen levätä hetken rauhassa raskaan reissun jälkeen. Tämä helle teki minut uskomattoman janoiseksi. Blondin siinä kauniin viattomasti lepäessä, olin lähes pakotettu hieman nuuskaisemaan hänen parfyymistä tuoksuaan.. Alkoi kovasti tehdä mieli.. jo hieman maistaa.. uskaltaisinkohan..? Työpäivä oli kuitenkin ollut hikinen, sekä kovin raskas ja mielestäni olin kyllä nyt ansainnut tämän blondin. Viimein huuleni koskettivat hellästi blondin sileää, vitivalkoista...

..vaahtopäätä ja juoma kaatui kurkkuuni nopeasti, jättäen jälkeensä kuitenkin nopeasti virkistyneen miehen.

Jokin hieman toisen tyyppinen tarina saattaisi alkaa samoilla sanoilla, mutta tämä kyseinen (tosi)tarina kuitenkin kertoo norjalaisen pienpanimon, Nøgne Ø:n, Blonde nimisestä sekä tyylisestä oluesta. Belgialeista tutumman tyylinen blonde on 4,5%, joten tämä on mahdollista löytää maitokaupoista.

Olut tuo tuoksusta jo heti mieleen belgialaisen blonden, sillä pienellä erotuksella, että tässä on ehkä ripaus enemmän kukkaista humalaa. Olut on suussa keskitäyteläistä ja maltillisen hiilihappoinen. Mukavan pehmeää. Maku ei petä, ei sitten yhtään. Onko tämä tosiaan 4,5%:sta??
makua on yhtä paljon, ellei enemmänkin, kuin vaikkapa 6%:ssa saman tyylin edustajassa. Hienoisen mausteinen belgihiivaisuus, kukkaisen yrttinen humala, sekä hieman karamellisen makean viljainen mallas muodostaa vahvan ja tasapainoisen liiton keskenään, mikä ei pahemmin rakoile. Maku myös kuivaa aivan mahtavasti loppua kohden, vieden mahdollisen janon kyllä mennessään. Täysin ässä-olut, enkä vieläkään täysin usko, että tämä on vain 4,5%. Suosittelen nauttimaan oluen kylmänä auringon paisteessa kauniin blondin kera ;).

Pisteet 39/50 (8-4-8-3-16)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti