Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Mikkeller Burger & Bun L.A. Lager


Tanskalainen "sopimuspanija" Mikkel Borg Bjergsjø on suunnitellut Burger & Buns L.A. Lagerin Samannimiselle kööpenhaminalaiselle hampurilaisravintolalle. Olut on pantu De Proefilla, Belgiassa. Tyyliltään olut on pils ja vahvuutta löytyy 5%. Tunnetusti Mikkellerin oluet ovat voimakkaasti/reilusti humaloituja, ja yleensä vielä suurella taidolla. Tähän olueen on käytetty jopa 5 erilaista eksoottisen hedelmäisiä ja havuisen raikkaan aromikasta humalalajiketta; Nelson Sauvin, Columbus, Amarillo, Centennial ja Simcoe. Katkeroita on pilsille reilut 30 IBUa.

Harvoin on Mikkellerin oluet blogistia pettäneet ja uskon vahvasti, ettei tämäkään ole mikään poikkeus sääntöön.

Olut on melko tumman punertavan ruskeaa kuohkealla vaahdolla, ja siitä tuleekin enemmän mieleen jokin pale ale kuin pils. Tuoksu on odotetun huumaavan humalainen, kallistuen tällä kertaa enemmän sinne eksoottisten hedelmien suuntaan, kuin sitrushedelmäiseen havuisuuteen. Tuoksu on melko makea.
Suutuntuma paljastaa oluen lageriksi ollen melko kevyt ja reilun hiilihappoinen, mutta toisaalta taas aika raikas. Maku eroaa tuoksusta hieman, sillä se ei ole läheskään niin makea kuin tuoksu antaisi ymmärtää. Eri humalat leikittelevät vuorotellen kielen päällä, alla, sivuissa ja oikeastaan koko suussa tarjoten makuja eksoottisesta makeasta hedelmästä aina kirpeään greippiin asti, sekä päätökseksi antaen loppuen lopuksi vielä pienen puraisun oluen ehdittyä kitalakeen. Maku ei silti yllä ihan tuoksun herkullisuuteen.
Maltaisuus on viljaisen neutraalia ja sopii kokonaisuuteen oikein hyvin.

L.A. Lager on korkeahkosta hinnastaan huolimatta hyvä ostos, ja vaikka tämä onkin tyyliltään tyypillinen jano-olut, niin ei tätä silti kannata ihan janoonsa juoda, vaan muistaa nautiskella eri mauista myös. Alko, 3,95€/0,33l.

Pisteet 37/50 (8-4-7-3-15)

3 kommenttia:

  1. Tää pitää itekin ottaa tarkasteluun kesän mittaan kun avaan oman blogiin uuden osion joka kantaa nimeä missä erikois olut juodaan =D Siinä sitten hieman eri oluita, paikallista maantietoa ja sellasta kaikkee.

    VastaaPoista
  2. En tiennytkään, että sulla on blogi, mutta nyt tiedän =). Aika paha toi autojuttu..

    VastaaPoista
  3. Joo auto meni ja nyt kuntoilaan polkupyöräillen =D

    VastaaPoista