Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 2. kesäkuuta 2011

Ægir Bryggeri Sumbel Porter & Brime Red Lager


Norjasta kajahtaa tällä kertaa tällaista matskua. Ægir on merten jumala, jumalaisten bakkanaalien isäntä, sekä Odinin oma oluenpanija. Jos tältä kaverilta ei saa hyvää olutta, niin ei sitten miltään. Tai näin ainakin toivoisin asian laidan olevan.
Ægir Bryggeri on vuonna 2007 perustettu pienpanimo pienessä Flåmin kylässä, eteläisessä Norjassa. Nämä oluet löytyivät Kupittaan Cittarista tarjoushintaan ja mielenkiintoa riitti lähteä testailemaan. Molemmat oluet ovat 4,7%:sia ja tyyleinä porter ja wieniläistyylinen lager.

Musta porter edustaa Ægirin partaa ja punakka lager herran naamaa parin olusen jälkeen.

Oluet kaatuvat laseihin saman aikaisesti ja molemmat ovat kyllä kauniita lasissa. Täyttävät kyllä helposti oluen ulkonäkövaatimukset.
Nopeat siemailut molemmista laseista ja tulee nopeasti selväksi, ettei Ægir ole pelleillyt oluita pannessaan. Pienpanimon vankka ote tuntuu ja maistuu kummassakin oluessa ja nimenomaan maistuu. Molemmissa on makua erittäin runsaasti, vaikka "vitamiineja" on vain 4,7%. Brimessä maistuu miellyttävä karamellinen mallas sekä reiluhko havuisen sitruksinen humalointi. Maku on pehmeä ja vahva - ihan niin kuin Sandelsin piti olla, muttei ollut.
Sumbel Porter on kunnon portteri, vaikkei vahvuutta olisikaan ihan täysin tyylin vaatimuksien mukaisesti. Maku on melko monipuolinen ja makeahkoon kallellaan. Palaneen siirappista mallasta, tervaa, saaristolaislimppua, tummaa suklaata, hieman kahvia ja ties mitä tästä herkullisesta keitoksesta löytyy. Nam nam molemmille olusille.

Molemmissa oluissa huomaa erityisesti pehmeyden ja miten helposti juoma soljuu kurkusta alas. Melkein kuin itsestään.
Tämä norjalaispanimo pääsi kyllä kertaheitolla olutkartalle ja jos vain Ægirin muihin oluisiin jossain törmään, niin varmasti päätyy ostoskoriin. Sen verran vakuuttava ote panimolla oluisiinsa on.

Täytyy vielä mainita, että on erittäin antoisaa nautiskella kahta aivan erityylistä olutta samaan aikaan, ja vieläpä samalta panimolta.

Pisteet:

Ægir Bryggeri Sumbel Porter 39/50  (8-5-8-3-15)

Ægir Bryggeri Brime Red Lager 33/50 (6-4-7-3-13)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti