Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Prykmestar Talvi


Kuten viime talvenakin, myös tänä talvena uusikaupunkilaiselta Vakka-Suomen panimolta saapuu heidän Talvi-oluensa maitokauppoihin. Olut on melko kevyttä 3,8 t-% tummaa lageria. 4 Eri mallaslajia sekä Saaz-humalaa käytetty, ilman mitään lisäaineita luonnollisesti. Rehellisesti sanottuna tämä olut ei hirveästi sytyttänyt viime vuonna. VASP kyllä kykenee huomattavasti parempiinkin suorituksiin.

Lasiin kaatuu tumman ruskeaa, hieman punertavaa olutta osittain pysyvällä vaahdolla. Viime vuoden versiossa häiritsi oluessa vallitseva hienoinen maksalaatikkoinen aromi ja kyllä se sieltä vieläkin pinnistää näköjään. Olut on keskimakeahko ja kuivattavaa humalaa on tarpeeksi. Maku on hieman paahteisen leipämäisen maltainen, maanläheisen lakritsainen sekä hieman suolainen. Saaz humala on tässä hieman "skunkymainen". Jotenkin tästä kaikesta yhdistyy mieleen maksalaatikko, enkä vaan saa sitä pois mielestäni, mikä häiritsee nautintoa =). Olut on myös hieman vetinen, mikä nyt on aika tavallista tällaiselle matala-alkoholipitoiselle juomalle. Itse haen "talviolueltani" isompaa alc. pitoisuutta, sekä samalla paljon runsaampaa mallaspohjaa. Tällainen kun ei niin hirveästi lämmitä..

Ei-niin-makean tumman lagerin ystävälle voin suositella tätä, pienellä varauksella kuitenkin. Oluen lämmetessä maltaista makeutta tulee aavistus lisää, mikä hieman paransi makuelämystä minulla. Maitokaupoista n.3,50€ hintaan.

Pisteet 25/50

(Pistemäärä on sama, kuin oluelle antamani pisteet Olutoppaassa, sen pisteytyssysteemin mukaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti