Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

perjantai 29. lokakuuta 2010

Kuohu Vahva Amber


Seinäjoella sijaitseva Mallaskosken panimo uudisti tuotteitaan tässä hiljattain ja toi markkinoille myös uutuuden, Punertavan Kuohu Amberin. Minulle tämä uutuus maistui oikein hyvin ja otankin nyt mieluusti vastaan oluen vahvemman, 5,5 prosenttisen version. Mallaskosken Kuohu-mainoksia on myös näkynyt paljon katukuvassa tällä hetkellä, ainakin täällä Turussa. Hyvä näinkin välillä, ettei aina niitä samoja lappari-karhu-koff julisteita. Ne nyt tiedetään jo.

Vahva Amber on täysmallasolut, kuten muutkin Kuohu-sarjan oluet, eli mitään ylimääräistä (kuten tärkkelys esimerkiksi..) tästä ei löydy. Hiiva on siis saanut kaikki sokerinsa maltaasta. Mitään säilöntäaineita ei myöskään ole käytetty. Oluessa käytetyt humalalajikkeet on tunnettu jenkki, Cascade, sekä saksalainen Hallertauer Magnum.

Ulkonäkö oluessa on viettelevän punertava, vaahto harmillisesti vain katoaa melko nopeasti. Tuoksussa hallitsee mallas, mikä tässä tapauksessa on melko limppumainen. Joulunkin ajan saan tästä tulemaan mieleen. Humalaa ei juurikaan tuoksusta erotu. Maussa maltaan makeus on hyvin esillä, aavistus paahteisuuttakin, mutta tässä kohtaa tulee se odotettu humala kuvaan ja tasoittaa mukavasti makeutta. Humalan aromi on myös tutun neulasmaisen sitruksinen, tosin sitä aromia pitää hieman liiankin kanssa etsiä. Tuohan se makuun hieman hedelmäisyyttäkin.

Alkoholiahan tässä on n. 1% enemmän kuin normi Kuohussa, muttei se maistu sen enempää kuin muissakaan nelosoluissa, eli vain vähäsen. Antaa mukavasti runkoa. Jälkimaku on aavistuksen tympeä. Katkeromäärä on tämän tyyppiselle maltaaseen painottuvalle oluelle ihan tarpeeksi, lisää en itsekkään laittaisi.
Ihan ok olut tämä on, sopiva seurustelujuomaksi. Ei tarvitse paljon huomiota ja maistuu kuitenkin hyvältä ;). Alko, 1,68€/0,33l.

2 kommenttia:

  1. Jep. Pitäisi olla varmaan joku varasto "anonyymi"-laseja :). Mutta nyt mennään näillä...

    VastaaPoista