Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 9. lokakuuta 2010

Nobelaner Talviolut


Lidlissä ollaan jo melko aikaisessa näiden joulu/talvituotteiden kanssa. Joulumakeisten ohessa hyllyltä löytyy myös Nobelaner Talviolut, mutta nimestä poiketen tölkistä voi jo lukea, että olut on oikeasti valmistettu Suomessa. Laitilassa siis mitä luultavimmin, mitä tiedän.
Suodattamatonta tummaa lageria tämä, vahvuudeltaan 4,5 t-%. Tummanpuhuva ulkonäkö ainakin on ihan kohdillaan ja pieni vaahtokerroskin säilyy hyvin. Tuoksussa on kieltämättä sitä Laitilan tuttua maksalaatikkomaisuutta, vaikkei se minua nyt sen suuremmin häiritsekään. Jotenkin näiltä isompien panimoiden tummista lagereista odottaa aina yleisöä kosiskelevaa makeutta, mikä jyrää muut osa-alueet (esim. vaikkapa Sandelsin tumma..), mutta tästä ei sellaista onneksi löydy. Maussa on tummien hedelmien lisäksi paahteista kahvia, mämmisyyttä, aavistus suklaata, sekä hieman lakritsiakin. Toki maksalaatikkoa löytyy maustakin. Ettei sitten kuitenkin olisi Laitilan mämmiolutta eri aliaksella? Kovin tulee vaan mieleen tätä juodessa..
Melko hyvä ja suhteellisen monipuolinenkin tumma lager tämä jokatapauksessa on. Hyvä lisä Lidlin valikoimiin ja alle pariin euroon voi tätä myöhemminkin ostaa ihan ilolla, vaikka talvisaunaan.

[Edit. Saattaa olla myös Nokian panimon tuotosta tämä. Mistä näistä tietää...]

6 kommenttia:

 1. Alle parin euron no ehkä kannattas kertoa että paljonko alle parin euron? eli mikä se hinta nyt sitten on?? meinaa jos normi nobua saa pari tölsää tuon hinnalla niin ihan paska tämä.

  VastaaPoista
 2. Olisko ollu nyt 1,99€. Meinaatko Nobelanerin vaaleaa lageria normi nobulla? Tumma ja vaalea on kuitenkin ihan eri kategoriaa, enkä lähtisi niitä vertailemaan.

  VastaaPoista
 3. Veikkaan tuotetta Nokian suunnalla pannuksi

  VastaaPoista
 4. Salaperäisiä nämä. Sieltähän se saattaa olla myös. Viime vuosina tainnut olla myös Nokialta, kun tarkemmin muistelee.

  VastaaPoista
 5. tänään hinta 1,79

  VastaaPoista
 6. 1.79eur 50cl maksoi myös 30.11.2012. OK maku, kivaa vaihtelua tummien tuontioluifen välissä

  VastaaPoista