Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 28. elokuuta 2010

Spitfire


Jos pitäisi antaa tyyliesimerkki brittiläisestä bitteristä, Shepherd Neamen Spitfire olisi tähän lähes täydellinen valinta. Tämä perienglantilainen olut on saanut nimensä II maailmansodan aikana Britannian ilmavoimien käyttämän Spitfire-hävittäjän mukaan.
Olut on kuparisen ruskeaa ja vaahtoakin muodostuu, niukasti tosin. Tuoksu on kovin puisen humaloitu sekä hieman raikkaan  rypäleen/kiwimäisen hedelmäinen. Suutuntuma on hieman karkean (kova vesi?) keskitäyteläistä ja hiilihappoa on hillitysti. Maussa tulee esiin myös toffeinen mallas, mutta ei rasvaisen toffeinen - mikä on taas tyypillistä skottilaisille aleille. Minä pidän enemmän brittiversiosta. Maku on hyvin kuiva onnistuneen, runsaahkon humaloinnin ansiosta. Jälkimaku on kuivan puisen humaloidun katkera ja kestää pitkään. Hieno bitter tosiaan on kyseessä, vaikka minulla on ennen tämän kanssa ongelmia ollutkin. Ehkä olen saanut jotain pilaantuneita versioita ennen..? Läpinäkyvä pullo kun kyseessä on.
Monelle tämä olut varmasti onkin jo tuttu juttu ja kuuluihan tämä minunkin aikaisiin "olutherätyksiin" muinoin. Ostettavissa maitokaupoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti