Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 26. elokuuta 2010

Nikolai Vuosiolut 2011


Uutuusolut Sinebrychoffilta. Ihan mielenkiintoisen oloinenkin tältä jättipanimolta. Tölkissä sanotaan, että tämä olisi wieniläistyylinen lager, eli kuparinruskea keskitäyteläinen olut vain hienoisen makealla mallaspohjalla ja tasapainoisella aromihumaloinnilla (wikipedia =). "Maukas ja pehmeä lager, jonka aromikkaassa maussa voit aistia toffeeta ja hienostunutta jalohumalaa." - sanotaan tölkissä ja olisikin kiva tietää mitä humalaa oluessa onkaan käytetty.
Olut on tosiaan kuparisen ruskeaa ja vaahtoaa ihan kunnolla, vaikka se melko äkkiä häviääkin. Tuoksussa alussa voimakkaasti hieman pistävää havuisen neulasmaista humalaa, mutta tuoksu vaimenee myös voimakkaasti vaahdon kadotessa. Tuoksussa myös luvattua toffeista mallasta. Suutuntumaltaan olut kuitenkin on auttamattoman vetinen. Hiilihappoa on ihan sopivasti. Jotenkin maistaessa tulee mieleen jopa amerikkalainen Cascade-humalalajike mitä Koff on käyttänyt ennemminkin mm. Surferissa. Tämän oluen makuprofiiliin kyseinen humala ei kuitenkaan hirveän hyvin mielestäni sovi, vaikkei se ihan hutikaan ole. Toffeinen mallasprofiili on miellyttävän -vain vähän makea- ja pientä kahvista paahteisuutta & maanläheisyyttä siitä myös löytyy. Maltaita olisi vaan saanut olla enemmän käytetty.
Katkerot kuivattavat melkein sujuvasti kitalaen ja röyhtäisyssä paljastuu taas tuo hyvin havuinen humala. Olen aika varma jo että se on Cascade.
Ihan ok keitos muuten, paitsi pienet miinukset tulee kyllä rungon ohuudesta eli vetisyydestä, sekä (minun mielestäni) käytetyn humalan pienoisesta epäsopivuudesta tyyliin. Kyllä tämä silti kannattaa maistaa!

2 kommenttia:

  1. Hallertau Hersbrucker on tuo jalohumala, tietävät sanoa Koffin sivut... http://www.sinebrychoff.fi/page.php?page_id=106&id=496

    VastaaPoista
  2. Ok. Jotenkin irrallisen oloinen se vaan oluessa on. Onko kukaan muu huomioinut tällaista vai olenko yksin vainoharhojeni kanssa? :)

    VastaaPoista