Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 3. elokuuta 2010

Prykmestar Luomu Pils

Tässähän onkin ollut jo pienoinen tauko tänne kirjoittamisesta. Melkein kuukausi.. Työ vain on vienyt mennessään, eikä mielenkiintoisia uutuuksia hirveästi edes ole tullut vastaan. No, Uki'n oman panimon luomu-pilssi ilmestyi tässä vähän aikaa sitten Alkon hyllyille kuin varkain. Tätä hienoa kesäjuomaa onkin tullut tässä jo pari pullollista nautittua ilmestymisen jälkeen. Voittaa kyllä maitokauppa-Pilsin helposti. Prosentit luultavasti vaikuttavat merkittävästi antaen oluelle enemmän runkoa (5,2 t-%) sekä mahdollisuuksia. Kaiken hyvän lisäksi hinta on saatu pysymään melko kohtuullisena, jopa alempana kuin useamman VASPin maitokauppaoluen.


Olut on vaalean kultaista ja siihen muodostuu iso, tiivis pitsiä lasin reunoille jättävä vaahto. Vaikka kuva ei ole itseottama (VASPin oma kuva), niin tuolta se kuitenkin näyttää. Tuoksusta ei, VASPin linjasta poiketen, tule mieleen saksalaiset neutraalin puhtaat pilsit, vaan tsekkiläiset luonnekkaammat versiot oluttyylistä.
Tuoksussa on tsekkipilsille ominaista voimaisuutta (diasetyyli) sekä aromikasta yrttitarhaa ja ruohoisuutta. Mallas on kuitenkin viljaisen neutraalin puhdasta.
Suutuntumaltaan olut on sopivan vähähiilihappoista mutta kuitenkin pirteä, jos kaadat siis oluen oikein lasiin, eli kunnon vaahtopäällä.
Maku(& jälkimaku) on yllättävänkin katkeropitoinen, 39 IBUa, mikä antaa oluelle reilusti luonnetta (unohda kliseinen Karjala-mainostus...) humalan tuoman yrttisen aromaattisuuden lisäksi. Yhdessä tasapainoisen voimaisuuden sekä puhtaan viljaisen maltaan kanssa tämä raikas olut on tällä hetkellä kiistämättä yksi parhaimmista Suomesta pullossa saatavista pilseistä(!). Tuoreena tietenkin.
Vakka-Suomen Panimo on todellakin ylittänyt itsensä tällä kertaa, enkä oikeasti löydä mitään valittamisen aihetta. Tämä olut sinun on vain maistettava! Alko, 3,73€/0,5L, Luomu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti